Traditionel, hjemmelavet rødkål med frikadeller

fredag, d. 13. december, 2013

Traditionel, hjemmelavet rødkål med frikadeller

Julen står snart for døren, og da vi for første gang skal stå for at holde juleaften er der selvfølgelig endnu flere ting end normalvis, der skal forberedes 🙂 Man kan måske undre sig over, hvorfor vi ikke har gjort det noget før – nu vi snart runder det 8. år sammen. Men pladsmangel er vidst kodeordet 😛 Efter vi købte hus sidste år, har vi fået en dejlig lækker og stor stue, som kan rumme masser af julegæster. Og derfor er mange af forberedelserne også gået i gang. Jeg har det bedst med at lave mad fra bunden af, så jeg har eksperimenteret lidt med hjemmelavet rødkål – denne er meget traditionel. I virkeligheden er det jo super nemt, så det kan vidst godt gentages juleaften 😀

Jeg skulle selvfølgelig også have lidt kød til aftensmad, så her faldt valget på frikadeller – det passer nu så godt til rødkålen – når nu man ikke lige gad at lave flæskesteg til sig selv 😉

Til en stor portion rødkål blev der brugt:

 • 1 rødkålshoved
 • Smør
 • 3 dl vand
 • 2 dl æblecidereddike (smag evt. til med lidt ekstra eddike ved slutningen)
 • 400 g ribsgelé (1 glas)
 • Ca. 80 g rørsukker (evt. lidt mindre, hvis man bedre kan lide den mindre sød)
 • Salt og groftkværnet peber

Tilbehør

1 portion frikadeller (uden hvidløg)

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade på rødkålen, og halver den. Skær den efterfølgende 8 både – fjern stokken, og snit herefter hver båd rødkål forholdsvis fint.

Smelt smørret i en stor gryde, og tilsæt det fintsnittet rødkål. Lad det sautere nogle minutter til kålen falder lidt sammen.

Tilsæt de øvrige ingredienser – undtagen rørsukker, og lad det hele småsimre under låg i ca. 1 ½ time til rødkålen er blevet forholdsvis blød.

Smag til med rørsukker og evt. lidt ekstra eddike, samt salt og peber.

Server rødkålen med hjemmelavede frikadeller.

Kommentarer

 1. Jeg kan stærkt anbefale at putte lidt stjerneanis og kardemomme i også 🙂

 2. Hej Sofie Amalie,

  Tak for tippet 🙂

floral decoration