fredag, d. 13. december, 2013
Julen står snart for døren, og da vi for første gang skal stå for at holde juleaften er der selvfølgelig endnu flere ting end normalvis, der skal forberedes 🙂 Man kan måske undre sig over, hvorfor vi ikke har gjort det noget før – nu vi snart runder det 8. år sammen. Men pladsmangel er vidst kodeordet 😛 Efter vi købte hus sidste år, har vi fået en dejlig lækker og stor stue, som kan rumme masser af julegæster. Og derfor er mange af forberedelserne også gået i gang. Jeg har det bedst med at lave mad fra bunden af, så jeg har eksperimenteret lidt med hjemmelavet rødkål – denne er meget traditionel. I virkeligheden er det jo super nemt, så det kan vidst godt gentages juleaften 😀
Jeg skulle selvfølgelig også have lidt kød til aftensmad, så her faldt valget på frikadeller – det passer nu så godt til rødkålen – når nu man ikke lige gad at lave flæskesteg til sig selv 😉
Til en stor portion rødkål blev der brugt:
1 portion frikadeller (uden hvidløg)
Fjern de yderste blade på rødkålen, og halver den. Skær den efterfølgende 8 både – fjern stokken, og snit herefter hver båd rødkål forholdsvis fint.
Smelt smørret i en stor gryde, og tilsæt det fintsnittet rødkål. Lad det sautere nogle minutter til kålen falder lidt sammen.
Tilsæt de øvrige ingredienser – undtagen rørsukker, og lad det hele småsimre under låg i ca. 1 ½ time til rødkålen er blevet forholdsvis blød.
Smag til med rørsukker og evt. lidt ekstra eddike, samt salt og peber.
Server rødkålen med hjemmelavede frikadeller.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: æbleciddereddike, hjemmelavet rødkål med frikadeller, juleaften, julegæster, julen, mad fra bunden, ribsgelé, rørsukker, traditionel
Jeg kan stærkt anbefale at putte lidt stjerneanis og kardemomme i også 🙂
Hej Sofie Amalie,
Tak for tippet 🙂