Hjemmelavet kyllingesalat i pekannød- og speltbolle med lucernefrø-spirer

lørdag, d. 21. juli, 2012

Det er simpelthen SÅ lang tid siden, jeg sidst har fået hjemmelavet kyllingesalat, så da jeg var alene hjemme i går, blev jeg nødt til at få det til aftensmad. Det hele blev serveret i en hjemmebagt speltbolle med pekannødder, samt en smule lucernefrø-spirer – åhh det gjorde godt 😉

Opskriften på kyllingesalaten er en af min farmors specialiteter. Elsker den ret så meget, specielt dressingen – det er næsten noget af det bedste. Kyllingesalaten er let og mild i smagen – den kan serveres i en bolle, som jeg har gjort her, eller som forret med lidt flutes til. For at gøre det lidt anderledes puttede jeg også en smule lucernefrø-spirer i bollen ved servering. Der må endelig ikke blive puttet for meget i, da de ellers overdøver den ellers så fine og lækre kyllingesalat.

Til 2 personer er der brugt:

  • 2 kyllingefilter
  • 1½ dl hjemmelavet mayonnaise (det gør efter min mening en verden til forskel, at det er den hjemmelavede variant)
  • 1½ dl creme fraiche 18 %
  • Lidt salt og peber
  • 1 lille dåse ananas i tern
  • 2 hjemmebagte speltboller med pekannødder (hvis ikke de er bagt samme dag, bør de lige lunes lidt)
  • Evt. lidt lucernefrø-spirer til servering i bollen

Fremgangsmåde

Varm en pande op med lidt olie/margarine og steg kyllingefileterne. Læste fornyeligt et sted, at jo mere magert kødet er, jo lavere temperatur, skal det steges ved, da det har en tendens til at blive for tørt.

Lad kyllingefilterne afkøle til de er helt kolde, og sker dem herefter ud i tern.

Bland den hjemmelavede mayonnaise sammen med creme fraichen, og smag til med salt og peber.

Bland kyllinge-ternene i, samt ananastern.

Fordel kyllingesalaten i bollen, og drys evt. en smule lucernefrø-spirer over.

floral decoration