Italiensk pastasalat med soltørrede tomater, frisk basilikum og hvidløgs-frikadeller

tirsdag, d. 27. marts, 2012

Nu er foråret endelig ved at være på rette vej, og ihh hvor har det været fint vejr den seneste uges tid. Jeg havde derfor også lyst til lidt glade farver til vores aftensmad i går, så den bestod af Italiensk pastasalat med soltørrede tomater, frisk basilikum og hvidløgs-frikadeller. Åhh det var godt nok lækkert, og dejlig let i det.

Til 4 personer har jeg brugt:

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • Ca. 5 spsk hvedemel (har ikke nøjagtig tal på, da jeg tilsætter mel lidt efter lidt til konsistensen er rigtig)
  • Mælk til konsistensen er rigtig
  • 1 revet løg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 stk salt
  • Friskkværnet peber
  • 250 g pastaskruer
  • 6 forårsløg i skrå skiver
  • Ca. 12 hakkede, soltørrede tomater i olielage
  • Friske basilikum blade
  • Solsikkekerner

Fremgangsmåde

Bland det hakkede svinekød med æg og rør mel, mælk, salt og peber, revete løg, samt 2 fed presset hvidløg i.

Form fasen til frikadeller og steg dem til de er gennemstegt.

Kog pastaskruerne i let-saltet vand til de er al dente. Skyld dem herefter under den kolde hane, så de afkøles og ikke klistrer sammen.

Bland forårsløg sammen med de hakkede soltørrede tomater og pastaskruerne.

Server retten med et drys solsikkekerner og friske basilikum-blade, og brug gerne olien fra de soltørrede tomater som dressing.

Kommentarer

floral decoration