Tårnhøj bacon-indsvøbt svinemørbrad med rosmarin, chokoladesauce og æble-tzatziki

tirsdag, d. 5. juli, 2011

Jeg har da slet ikke fået blogget om den aftensmad vi fik til fejring af min fødselsdag. Der fik vi nemlig bacon-indsvøbt svinemørbrad med rosmarin, chokoladesauce og æble-tzatziki, samt nogle ovnkartofler som tilbehør.

Mmmm jeg elsker simpelthen den chokoladesauce til kød 😀 Det er en opskrift, jeg har fået af min svigerfar, og den er bare super lækker. I stedet for at lave en almindelig tzatziki med agurk, lavede jeg den med friskrevet æble og friske, blandede krydderurter. Det er en opskrift jeg har fra den altid inspirerende side Sæson for god smag, og synes den gjorde sig rigtig godt til svinekød.

Opskriften egner sig til 4 personer.

Bacon-indsvøbt svinemørbrad med rosmarin

  • 2 svinemørbrad
  • 3 pk bacon i skiver (jeg brugte 1½ pk pr. svinemørbrad)
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt friskhakket rosmarin
  • Salt og peber

Æble-tzatziki

  • Ca. 1 dl græsk yoghurt
  • 2½ æble
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Friske krydderurter (jeg brugte rosmarin og persille)

Fremgangsmåde Bacon-indsvøbt svinemørbrad med rosmarin

Finpuds mørbrad for fedt og sener.

Læg baconskiverne på et skærebræt, så de lige lapper lidt over hinanden. Pres 2 fed hvidløg herpå, og fordel det ud over alle bacon-skiverne. Drys med frisk rosmarin og salt og peber.

Vikl svinemørbraden ind i baconskiverne, og læg det i et ovnfast fad.

Steg det i ovnen ved 200 grader i 30-45 min. til det netop er gennemstegt, og der ikke kommer rødt kødsaft op.

Lad kødet stå og hvile lidt, inden det skæres ud.

Hvis man gerne vil have det skåret ud som tårne i stedet for almindelige skiver, skærer man først enderne af. Herefter skærer man den næste skive godt skrå – skiverne skal her helst være forholdsvis tykke. Den næste skive man skærer, skæres lige over som en almindelige skive. Og den næste skæres igen på skrå. Dette fortsætter man med, indtil der ikke er mere kød.

Fremgangsmåde æble-tzatziki

Hæld den græske yoghurt i en skål.

Pres hvidløg og rør det i yoghurten, sammen med de friskhakkede krydderurter.

Smag til med salt og peber.

Riv æble på rivejern (gerne med skræl) og vend det i yoghurten.

Pynt evt. med strimler af æbleskræl eller et par tynde æblebåde.

Server retten med ovnkartofler og den lækre chokoladesauce.

Kommentarer

  1. Altså sikke en skøn blog du har her. har først lige opdaget den. Den vil jeg da nok lige følge. Mange gode opskrifter, ser det ud til du har. Dejligt.
    God dag..
    🙂

  2. Mange tak 😀

floral decoration