Salte, canariske kartofler, bacon-indsvøbt bøf, samt gulerods- og ferskensalat

lørdag, d. 4. juni, 2011

Min mor afprøvede for kort tid siden en opskrift på salte, canariske kartofler. Jeg synes det lød vældig spændende, så jeg måtte selvfølgelig også lige afprøve opskriften. Derfor bestod aftensmaden Salte, canariske kartofler, bacon-indsvøbt bøf, gulerods- og ferskensalat samt en sennep-honning dressing.

Utroligt nok smager kartoflerne ikke så meget af salt, som man kunne forvente – tiltrods for den meget store mængde salt, der skulle i vandet. Kæresten synes de smagte af almindelige kartofler, men jeg kunne derimod godt mærke en anderledes konsistens i dem. De bliver på en eller anden måde mere faste i det (eller det gjorde mine i hvert fald), men samtidig rigtig lækre. Synes de mindede lidt om bagte kartofler, og så alligevel ikke. Og så er det jo rigtig dekorativt at se på med saltkrystallerne 😀

Som tilbehør til denne ret fik vi en bacon-indsvøbt bøf, som jeg tidligere har lavet, en sennep-honning dressing, samt en gulerods- og ferskensalat. Salaten er rigtig nem at lave, og giver samtidig liv til en ellers lidt halvkedelig gulerodssalat.

I opskriften på de canariske kartofler, stod der ikke, hvor mange personer, den er til – så her må man lige regne sig lidt frem til, hvor mange kartofler man normalt selv bruger.

Salte, canariske kartofler

  • 2½ kg kartofler (med skræl)
  • ½ dl groft salt
  • 1/2 l vand

Gulerods- og ferskensalat (til ca. 4 personer)

  • Ca. 8 gulerødder
  • Ca. ½ ds. ferskner (+ lidt saft)

Fremgangsmåde salte, canariske kartofler

Kartoflerne koges med salt i lidt vand indtil vandet er fordampet, så saltet sidder på skrællen. Jeg lod kartoflerne koge de første 10-15 under låg, og fjernede herefter låget, så vandet kunne fordampe.

Fremgangsmåde gulerods- og ferskensalat

Skræl gulerødderne og riv dem groft.

Skær fersknerne i mindre stykker og bland dem sammen med de revne gulerødder. Tilsæt lidt væske fra fersknerne, og rør rundt.

Server salaten med de salte, canariske kartofler, bøfferne, samt sennep-honning dressingen.

floral decoration