tirsdag, d. 18. december, 2012
I lørdags tog vi lidt forskud på julen i form af brunede kartofler til aftensmaden 😀 Får det stort set kun juleaften, hvilken egentlig er en skam, nu når sådan nogle smager så godt. Men fik sådan lyst til dem, og så måtte man jo give efter 😛 Udover de brunede kartofler, blev der serveret koteletter til, samt en æblesalat med rosmarin-dressing.
Var ret vild med dressingen – sådan nogle friske krydderurter er guld værd i fryseren, her om vinteren. Det kan friske det meste op, hvilket også var tilfældet her sammen med æblesalaten. Så bliver retten knap så tung. Har desværre svært ved at tåle alt for fed/tung mad, så skal helst have noget, der balancerer lidt.
Brunede kartofler er der helt sikkert mange måder at lave det på. Vi plejer at lave dem på smeltet sukker, hvor der tilsættes en god klat margarine. Har forsøgt med nogle mål, men plejer i virkeligheden bare at tage det lidt på slump.
Til 2 personer blev der ca. brugt:
Bland olie, rosmarin, balsamico eddike sammen til en dressing, og smag den til med salt og peber. Lad den trække, imens de øvrige ingredienser forberedes.
Steg koteletterne på panden til de er færdigstegte.
Skyld kartoflerne i koldt vand.
Smelt sukkeret på en pande eller en stor gryde med stor overflade til det er helt smeltet – tilsæt en klat margarine, inden sukkeret bliver for mørkt. Lad det smelte og hæld kartoflerne på – rør rundt med jævne mellemrum.Der skal være middelhøj varme på, da massen ellers vil blive for kold. Lad kartoflerne brune i 5-10 minutter til der er godt snasket ind.
Forbered salaten.
Salaten skæres i strimler, løget halveres, skæres i kvarte og skæres i skiver og fordeles i salaten.
Kernehuset fjernes i æblerne og de skæres i tynde både – fordeles herefter i salaten.
Server de færdigstegte koteletter sammen med de brunede kartofler, æblesalaten og rosmarin-dressingen.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: brunede kartofler og æblesalat med rosmarin-dressing, friske krydderurter, jul, koteletter