mandag, d. 15. oktober, 2012
I weekenden fik vi en aftensmad, der bestod af Koteletter med cider-sauce, sauterede æblebåde og rosmarin- og hvidløgskartofler. Elsker simpelthen, at man kan finde så mange sjove og interessante opskrifter på nettet. Man får virkelig udforsket sine smagsløg – hvis man ellers tør begive sig ud i nogle af de mange opskrifter. Cider-saucen med de sauterede æblebåde var en af dem.
Normalvis tænker man ikke lige på, at en ganske almindelig æble- eller pærecider kan bruges som hovedingrediens i en sauce til koteletter. Men ikke desto mindre var det, hvad vi gjorde i weekenden. Kæresten var meget skeptisk, da duften af kogende cider og kanel spredte sig i køkkenet, men resultatet endte faktisk med at blive helt godt. Smagen går over i mod en let syrlig parfumeret/blomsterduft med smag af kanel – kort sagt, det er noget der skal smages, for det er unægtelig svært at beskrive smagen. Det passede super godt til svinekødet, sammen med de sauterede æbler i saucen. Og så gjorde de rosmarin- og hvidløgsbagte kartofler det også godt som tilbehør.
Opskriften fandt jeg hos Baking and Cooking. I følge opskriften skulle der tilsættes 2 hele kanel i saucen, men da duften spredte sig i køkkenet, fiskede jeg hurtigt den ene kanel op. Det blev vidst lige for meget af det gode, kunne jeg dufte. Den anden fiskede jeg op efter cirka 20-30 minutter. Reduceringen af saucen tog dog en del længere tid end angivet i opskriften. Saucen skulle være reduceret til lige lidt over det halve på 20-30 minutter. Jeg tror det tog 45-50 minutter hos mig.
Bland cider, vand, kyllingefond, løg, rosmarin, kanel, eddike og laurbærblad sammen i en gryde, og lad det småkoge i cirka 45-50 minutter til væsken er reduceret til cirka det halve. Efter cirka 20-30 minutter fiskes kanelstangen op.
Forbered alt imens kartoflerne.
Kartoflerne renses, og skæres i både. De lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og der lægges hele fed hvidløg ved, samt rosmarin. Vend lidt olie og salt og peber rundt med kartoflerne, og bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka 45 min. – eller til de er møre.
Steg koteletterne.
Æblerne sauteres i lidt smør på en pande til de er blevet let bløde.
Fisk laurbærblad og rosmarin op af saucen. Lav en lille jævning med med maizenamel rørt ud i let koldt vand, og pisk det i saucen, så den får en smule tykkere konsistens.
Tilsæt æblebådene og lidt smør, mens der røres rundt, og lad saucen koge et par minutter. Smag til.
Server rosmarin- og hvidløgskartoflerne med de færdigstegte koteletter og cider-saucen.
Det smagte ihvertfald super godt 🙂
Godt I kunne lide det Malene 😀