Koteletter med cider-sauce, sauterede æblebåde og rosmarin- og hvidløgskartofler

mandag, d. 15. oktober, 2012

I weekenden fik vi en aftensmad, der bestod af Koteletter med cider-sauce, sauterede æblebåde og rosmarin- og hvidløgskartofler. Elsker simpelthen, at man kan finde så mange sjove og interessante opskrifter på nettet. Man får virkelig udforsket sine smagsløg – hvis man ellers tør begive sig ud i nogle af de mange opskrifter. Cider-saucen med de sauterede æblebåde var en af dem.

Normalvis tænker man ikke lige på, at en ganske almindelig æble- eller pærecider kan bruges som hovedingrediens i en sauce til koteletter. Men ikke desto mindre var det, hvad vi gjorde i weekenden. Kæresten var meget skeptisk, da duften af kogende cider og kanel spredte sig i køkkenet, men resultatet endte faktisk med at blive helt godt. Smagen går over i mod en let syrlig parfumeret/blomsterduft med smag af kanel – kort sagt, det er noget der skal smages, for det er unægtelig svært at beskrive smagen. Det passede super godt til svinekødet, sammen med de sauterede æbler i saucen. Og så gjorde de rosmarin- og hvidløgsbagte kartofler det også godt som tilbehør.

Opskriften fandt jeg hos Baking and Cooking. I følge opskriften skulle der tilsættes 2 hele kanel i saucen, men da duften spredte sig i køkkenet, fiskede jeg hurtigt den ene kanel op. Det blev vidst lige for meget af det gode, kunne jeg dufte. Den anden fiskede jeg op efter cirka 20-30 minutter. Reduceringen af saucen tog dog en del længere tid end angivet i opskriften. Saucen skulle være reduceret til lige lidt over det halve på 20-30 minutter. Jeg tror det tog 45-50 minutter hos mig.

  • 5 dl cider (org. opskriften lød på æblecider, men vi kunne kun finde pærecider i vores Netto)
  • 2 dl vand
  • 2 spsk flydende kyllingefond (Touch of Taste)
  • 1 lille finthakket løg
  • 1-2 stilke rosmarin til saucen
  • 1 hel kanel
  • 1 tsk æblecider eddike (jeg brugte bare almindelig eddike)
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk smør
  • 2 æbler, skrællet og skåret i tynde både
  • Jævning bestående af 2 tsk Maizena mel + lidt vand
  • Kartofler til 4 personer
  • 4-6 fed hvidløg
  • Nogle stilke frisk rosmarin til kartoflerne
  • Lidt olie
  • 4 Koteletter

Fremgangsmåde

Bland cider, vand, kyllingefond, løg, rosmarin, kanel, eddike og laurbærblad sammen i en gryde, og lad det småkoge i cirka 45-50 minutter til væsken er reduceret til cirka det halve. Efter cirka 20-30 minutter fiskes kanelstangen op.

Forbered alt imens kartoflerne.

Kartoflerne renses, og skæres i både. De lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og der lægges hele fed hvidløg ved, samt rosmarin. Vend lidt olie og salt og peber rundt med kartoflerne, og bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka 45 min. – eller til de er møre.

Steg koteletterne.

Æblerne sauteres i lidt smør på en pande til de er blevet let bløde.

Fisk laurbærblad og rosmarin op af saucen. Lav en lille jævning med med maizenamel rørt ud i let koldt vand, og pisk det i saucen, så den får en smule tykkere konsistens.

Tilsæt æblebådene og lidt smør, mens der røres rundt, og lad saucen koge et par minutter. Smag til.

Server rosmarin- og hvidløgskartoflerne med de færdigstegte koteletter og cider-saucen.

Kommentarer

  1. Det smagte ihvertfald super godt 🙂

  2. Godt I kunne lide det Malene 😀

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration