Jordbær-rod med chili-vanille olie, samt kyllingefileter med Himalaya-salt

onsdag, d. 25. maj, 2011

Jordbærsæsonen er over os, og vi benyttede derfor lejligheden til at spise dem i en salat til aftensmad, da vi har fået Jordbær-rod med chili-vanille olie, samt kyllingefileter med Himalaya-salt. En super nem og sund ret, hvis man da ikke tager alt for meget olie på 😛

Der bredte sig en herlig duft af vanille i køkkenet, da olie blev lavet. Åhh jeg elsker simpelthen den duft, og vanillekorn er bare så smukke i sig selv. Jeg var dog meget overrasket, hvor mild olien rent faktisk var på trods af en hel vanillestang + korn og chili. Det kan også være den rent faktisk havde bedre af at stå et par dage og trække, men det stod der ikke lige i opskriften, som jeg lige skulle afprøve. Fandt den i øvrigt hos Foodforum, så har så mange lækre opskrifter.

Jordbær-rod salaten er dejlig frisk. Og man får virkelig benyttet mange af sine smagssanser, da der både er noget syrligt i retten, noget stærkt, noget salt og en form for sødme i de fine vanillekorn.

Salaten blev serveret med stegte kyllingefilter, hvor der blev drysset friskkværnet peber over dem, samt Himalaya-salt, som jeg købte i Føtex på et tidspunkt.

Dressingen egner sig til 4 personer. Og salaten egner sig til 2 personer, hvis man vel at mærket kun spiser det sammen med kødet og ikke som tilbehør.

Chili-vanille olie

  • 2 røde chili frugter (jeg brugte lidt chilikerner)
  • 1 dl mild rapsolie
  • 1 stang vanille
  • Lidt salt

Jordbær-rod

  • 8 gulerødder
  • 500 g jordbær
  • 1 rød-salat (det kunne jeg ikke finde, så undlod det)
  • ½ rød snackpeber

Fremgangsmåde chili-vanille olie

Pisk rapsolie sammen med lidt salt, chili i små tern uden sten, samt korn og stang fra en stang vanille.

Olien koges op og afkøles i køleskab. Jeg lod olien køle lidt af i gryden inden den blev sat i køleskabet, så det ikke eksploderede pga. kontakt med evt. vanddråber.

Fremgangsmåde jordbær-rod

Rød-salat snittes i fine strimler.

Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver. Vend dem i salaten.

Skær snackpeberen i fine tern og tilsæt dem i salaten med gulerødderne

Fjern stilken fra jordbærerne, skyl dem og vend i salaten.

Når olien er helt kold vendes den i salaten og serveres straks med kyllingefileterne.

floral decoration