Forårs-frikadeller med spidskommen, hvidløg og chili, samt agurke- og tomatsalat med løg og dild

torsdag, d. 4. april, 2013

I mandags fik vi en virkelig lækker og forårsagtig aftensmad, som bestod af Forårs-frikadeller med spidskommen, hvidløg og chili, samt agurke- og tomatsalat med løg og dild. Det må helt klart være en ny yndlings-basis ret – specielt her i foråret og den kommende sommer. At vejret så også passede perfekt til det, var bare super dejligt.

I mandags var det jo 2. påskedag, og det betød selvfølgelig også at vi ikke havde mulighed for at handle al verdens ingredienser ind, da det kun var den lokale Fakta, der havde åbent. Heldigvis havde de lige netop ingredienserne til denne ret – altså udover det vi ikke havde i køkkenet i forvejen. Retten er rigtig nemt at lave, og emmer bare af forår og sommer. Som tilbehør fik vi Naan-brød til, hvilket også gjorde sig super godt.

Opskriften har jeg fundet i et hæfte, jeg havde liggende. Femten Favoritter hedder den – det er et af de mange hæfter der blev lavet for nogle år siden med al verdens retter med svinekød. Har efterhånden adskillige af disse hæfter, som jeg elsker at kigge i, når jeg søger inspiration. Jeg har dog ændret en smule på opskriften på frikadellerne.

Til 2 personer er der brugt (frikadellerne er til 4 personer):

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • Ca. 5 spsk mel
  • Ca. 1½ dl mælk (eller til den rette konsistens)
  • 1 revet løg
  • 2 fed, presset hvidløg
  • 2 knsp chilikerner
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • Salt og peber
  • 1 agurk
  • 3 tomater
  • ½ løg
  • 1 fed, presset hvidløg
  • Frisk dild
  • Naan-brød

Fremgangsmåde

Bland det hakkede svinekød med æg og rør mel, mælk, salt og peber, revet løg, samt 2 fed presset hvidløg i. Rør herefter chili, spidskommen og persille i.

Form fasen til frikadeller og steg dem til de er gennemstegt.

Skræl agurken, skræl den igennem på langs, fjern kernerne med en tsk, og skær den i skiver/halvmåner.

Skær tomaterne i mindre tern.

Løget skæres i små tern, og blandes sammen med agurkeskiverne, tomaterne 1 fed presset hvidløg og hakket dild.

Server salaten med de stegte frikadeller og Naan-brødet.

Kommentarer

  1. Uhmm det må prøves

  2. Wow, det lyder virkelig lækkert:) Har aldrig overvejet at bruge spidskommen i frikadeller – selvom jeg i øvrigt er glad nok for krydderiet – så det må bestemt prøves!

    Tak for inspiration.

  3. Det er også rigtig godt mor 😀

  4. Hej Line,
    Det var også bare rigtig godt – elskede virkelig også spidskommen i disse frikadeller og dilden i salaten 🙂

floral decoration