Italienske hakkebøffer, tomatsalat med jordnøddeolie, hvidløgsmandler, samt italiensk hvedebrød med hyldeblomst

lørdag, d. 15. januar, 2011

I aften har vi fået Italienske hakkebøffer, tomatsalat med jordnøddeolie og mørk balsamicoeddike, hvidløgsmandler samt italiensk hvedebrød med hyldeblomst. Åhh det var altså bare så lækkert og let, og ikke spor svært at lave.  Det italienske hvedebrød med hyldeblomst havde jeg bagt tidligere i dag, så vi benyttede selvfølgelig lejligheden til at få dette brød som tilbehør til aftensmaden.

Jeg er vild med de italienske hakkebøffer, en opskrift jeg i øvrigt fandt på Magasinet mad. Det er et super godt alternativ til den almindelige, klassiske danske hakkebøf, hvis man en aften trænger til noget lidt anderledes mad.

Jeg har egentlig længe ville prøve en anden slags olie end de almindelige solsikke- og rapsolie mv, og synes dette var en god lejlighed til at få afprøvet det. Valget faldt på en lækker økologisk jordnøddeolie, som blev hældt over tomatsalaten sammen med lidt mørk balsamicoeddike. Uha det var bare guf 😀 Jeg tror nemt jeg kan blive forfalden til at bruge jordnøddeolie til andre ting.

Som topping til tomatsalaten lavede jeg nogle hvidløgsmandler. Havde egentlig håbet på at de smagte af mere hvidløg end de gjorde, men man kan jo altid komme lidt frisk presset hvidløg på mandlerne, efter de er blevet ristet.

Italienske hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk grøn pesto
  • 1 bundt frisk basilikum
  • Salt og friskkværnet peber

Hvidløgsmandler

  • Ca. 100 g mandler
  • En smule olie
  • 2 fed hvidløg

Tomatsalat

  • 500 g cherrytomtaer
  • 1 løg
  • Lidt blandet salat
  • Jordnøddeolie og mørk balsamicoeddike som dressing

Fremgangsmåde italienske hakkebøffer

Rør det hakkede oksekød med pesto og ca. 2 spsk hakkede basilikumblade.

Form kødet til bøffer, krydr med salt og peber, og steg dem på panden til de er færdig-stegte.

Fremgangsmåde hvidløgsmandler

Varm olien op i en pande, og rist ligeså stille mandlerne sammen med presset hvidløg, til det begynder at tage lidt farve. Tag mandlerne af, og afkøl dem på et stykke køkkenrulle.

Tomatsalat med jordnøddeolie og mørk balsamicoeddike

Pil løg og skær det i tynde skiver. Skær tomaterne i halve, og kom begge dele i en skål sammen med lidt blandet salatblade.

Server salaten med en smule jordnøddeolie og mørk balsamicoeddike dryppet over, hvidløgsmandlerne, de italienske hakkebøffer, samt det italienske hvedebrød med hyldeblomst.

Kommentarer

  1. Åh, man skal aldrig læse din blog, hvis man er sulten! Det lyder som et simpelt og virkelig godt måltid, som må afprøves i nærmeste fremtid. Jeg er glad for, at Daniel byder på stegt flæsk med persillesovs lige om lidt dog, for min sult steg til uanede højder efter dit indlæg.

  2. Ha ha kan kun sige i lige måde 😉 Det smagte også rigtig godt, og ja var simpelthen så nemt at lave. Og takker for komplimenten 😀

floral decoration