Agurke- og melonsalat med balsamicoeddike, peanuts og italienske frikadeller

torsdag, d. 1. juli, 2010

Her i sommervarmen kan det til tider være svært at finde på lette retter til aftensmaden, hvis man ikke lige skal have koldskål. I går fik vi så en super lækker agurke- og melonsalat med balsamicoeddike, peanuts og italienske frikadeller. Det er en lækker ret, som er nem at lave, og er let her i varmen.

Agurke- og melonsalaten har desuden den fordel, at den kan laves om til en dessert. Dette gøres ved, at man i stedet for olie og eddike serverer fx vanillecreme, ahornsirup, hakket chokolade, chokoladesauce, karamelsauce eller kaffesirup til.

Agurke- og melonsalat

  • 1 galiamelon (ca. 550 g)
  • 1 agurk (ca. 350 g)
  • 150 g blå vindruer
  • 75 g saltede peanuts

Dressing

  • 1¼ spsk olivenolie
  • 1¼ spsk balsamicoeddike

Italienske frikadeller

  • 2 skiver toastbrød/franskbrød
  • Lidt vand – ca. 1/4 dl til ½ dl (til brødet er let opløst)
  • 1/4 bouillon terning
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk (frossen) persille
  • Lidt salt

Fremgangsmåde italienske frikadeller

Skær kanterne af toastbrødet og smuldr det ned i en skål. Tilsæt lidt vand og bouillonen.

Tilsæt kødet, rør godt rundt og kom ægget ned i. Rør godt rundt igen, og tilsæt hvidløg, timian, persille og salt.

Steg frikadellerne til de er gennemstegte.

Fremgangsmåde agurke- og melonsalat

Flæk melonen og fjern kernerne. Skær melonen i både og fjern skallen. Skær bådene i mindre stykker, fx trekanter. Befri agurken for kerner og skær den i tykke skiver. Pil druerne fra stilken og skyl dem. Anret melon, agurk og druer i en skål.

Ved serveringen

Drys med peanuts og stil olie og eddike i små skåle ved siden af. Serveres med brød til.

Kommentarer

  1. Ej du laver altid sådan nogle spændende ting… Sådanne salater med frugt i, som jeg ikke tør kaste mig ud i, fordi jeg ikke synes at salat og frugt skal blandes, og heller ikke at frugt skal tværes ind i dressing – men det er sikkert helt vildt godt!
    Jeg vil prøve dine frikadeller, er glad for at jeg så opskriften her, så nemlig billedet først på Jubii 🙂

  2. Mange tak for komplimenten 😀 Det med frugt i salater, er dog ikke noget jeg altid har gjort. Men har fundet nogle spændende opskrifter, og er hver gang blevet positivt overrasket 😀 Så rent faktisk burde man begynde at eksperimentere noget mere med det 😛
    Frikadelle-opskriften er en, jeg så for mange år siden, og har efterhånden lavet dem en del gange. Synes det er et dejligt alternativ til almindelige frikadeller 🙂

floral decoration