fredag, d. 8. oktober, 2010
I går bestod aftensmaden af en omgang grøn pasta med spinat, mandelcreme, smørdampet spidskål og italienske frikadeller på spyd med æbler. De italienske frikadeller er altid et godt alternativ, hvis man er kørt fast i den traditionelle frikadellefars. I stedet for at stege frikadellerne, valgte jeg at lave dem på spyd i ovnen sammen med nogle æblebåde, da vi havde købt en stor pose æbler i starten af ugen.
Som tilbehør til pastaen lavede jeg en mandelcreme med inspiration fra Bo Bedre. Synes dog hvidløgssmagen trængte for meget igennem til min smag, så næste gang laver jeg den nok kun med ½ fed hvidløg. Men det er jo en smagssag, om elsker den stærke hvidløgssmag. For at udjævne stærkheden i cremenhældte jeg rester af lidt piskefløde i. Det gav en fin afrundning, uden at hvidløgssmagen var alt for dominerende.
Til mandelcreme skal bruges følgende:
Kom mandler, brød, vand, olie, hvidløg og lidt salt og peber i en blender, og blend til creme.
Server mandelcremen med friskkogt pasta, smørdampet spidskål og italienske frikadeller på spyd med æblebåde.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: æbler, italinske frikadeller, mandelcreme, pasta, smørdampet spidskål, spinat, spyd