mandag, d. 2. maj, 2011
En ny salat skulle igen afprøves, og denne gang blev det en tropisk mango-agurkesalat, samt nogle gule frikadeller 🙂 Det var en ganske udmærket salat, som vi har planer om at lave igen engang.
I denne tropiske salat var der også tilsat lidt avocado. Eller vi serverede det ved siden af, da min bedre halvdel ikke er så vild med dem 😛 Selve salaten smager faktisk ikke af så meget igen, den er ret mild, tiltrods for at der både er limesaft og limeskal i den. Tilsætter man avocado, som jeg gjorde, blev salaten faktisk endnu mildere, da avocadoen i sig selv ikke smager af ret meget. Men jeg synes nu ikke det gjorde den dårligere af den grund 😀
Vi havde i forvejen planlagt at skulle have frikadeller til denne ret. Da jeg stod og biksede farsen sammen, blev jeg enig med mig selv om, at de altså godt måtte være gule i dag – vi skal have lidt farve på tilværelsen 😀 Så jeg tilsatte en del gurkemeje og lidt karry, hvilket var et rigtig godt valg 🙂
Opskriften på den tropiske mango-agurkesalat fandt jeg på den amerikanske side Kitchen Daily.
Hvis man server salaten som vi gjorde, uden pasta/ris/kartofler, så rækker den til 2 personer.
Bland limeskal sammen med limesaft, olie, brun sukker, eddike og finthakket rød peber I en skål, til sukkeret er opløst.
Skær top og bund af mangoen, og skær skallen af lodret med en kniv. Skær mangoen i mindre tern, og hæld dem i skålen med dressingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og server den tropiske salat med de gule frikadeller.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: avocado, Gule frikadeller med tropisk mango- og agurkesalat, gurkemeje, karry, limesaft, limeskal