Tigermad med frikadeller

tirsdag, d. 28. september, 2010

I aften har vi fået en omgang tigermad med frikadeller 😀 Det er nu ikke så farligt som det lyder, men smager bestemt rigtig godt 😛 retten består i alt sin enkelthed af en varm pastasalat tilsat nogle grøntsager og mini frikadeller. Der er vel i grunden næsten ligeså mange opskrifter på frikadeller som der er mennesker til at lave dem. Derfor kan de enkelte ingredienser varieres i en uendelighed alt efter, hvem man spørger.

Min opskrift er denne 🙂 Retten egner sig til 4 personer.

Mini frikadeller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1½ tsk salt
  • 1 æg
  • 1 knsp peber
  • Ca. 3 dl havregryn (alternativt kan også bruges hvedemel, men jeg har erfaret at frikadellerne bliver mere luftige og lækre i konsistensen med havregryn)
  • Ca. 2 dl mælk
  • 25 g smør eller margarine

Pastasalat

  • 250 g broccoli
  • 3 gulerødder
  • 200 g pasta skruer

Dressing (jeg fordobler gerne denne portion, hvis ikke jeg tredobler (dog med undtagelse af purløget)

  • 2 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 bundt purløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde mini frikadeller

Pil løget og riv løget på et råkostjern. Rør kødet med salt .

Tilsæt æg og rør peber, løg og havregryn i.

Tilsæt mælken lidt ad gangen. Lad farsen hvile i 15. Farsen skal kunne give efter, når du trækker en ske op og ned af den. Hvis ikke den gør det, er den enten for fast eller for tynd, og der skal derfor tilsættes enten mere mælk eller mere havregryn.

Form fasen til frikadeller og steg dem til de er gennemstegt.

Fremgangsmåde varm pastasalat

Skyl og rens grønsagerne, gulerødderne skrælles og skæres i tynde stave, broccolien skylles og skæres i små buketter.

Kog pastaen efter anvisningen på posen. De sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes grønsagerne. Afdryp pasta og grønsager i en sigte.

Kom olie og citronsaft i en stor skål og pisk det sammen med klippet purløg, salt og peber.

Kom pasta og grøntsager i skålen, vend salaten i og smag til.

Kommentarer

floral decoration