fredag, d. 10. september, 2010
Ja selvom sommeren er gået på hæld og vi nu er inde i den første efterårsmåned, så hindrer det mig ikke i at lave en frisk, let og lækker sommersalat med melon og myntedressing, som jeg har fundet på Magasinet Mad. Jeg er vild med flere gode smagssammensætninger i denne type salat. For det første klæder netmelonen og agurken hinanden rigtig godt. Det har jeg også tidligere erfaret med en agurke- og melonsalat. Derudover smager det super godt med rødløget og de friskhakkede mynteblade til. De giver salaten en friskhed, som er super dejlig 😀
Som tilbehør fik vi det famøse valnøddebrød og et par hakkebøffer.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Skyl agurkerne, og halver dem på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne i grove tern. Skær melonen i både, fjern kernerne, og skær melonkødet i grove tern. Bland agurk og melon i en skål.
Til myntedressingen hakkes myntebladene. Rør yoghurt, sukker og hakket mynte sammen, og smag til med peber.
Pil rødløget, og skær det i tynde både.
Vend melonsalaten i dressingen lige før serveringen, og pynt med rødløg og mynte.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: agurke- og melonsalat, frisk, hakkebøffer, lækker, let, mynteblade, netmelon, sommersalat med melon og myntedressing, Valnøddebrød