Sommersalat med melon og myntedressing, samt bøf og valnøddebrød som tilbehør

fredag, d. 10. september, 2010

Ja selvom sommeren er gået på hæld og vi nu er inde i den første efterårsmåned, så hindrer det mig ikke i at lave en frisk, let og lækker sommersalat med melon og myntedressing, som jeg har fundet på Magasinet Mad. Jeg er vild med flere gode smagssammensætninger i denne type salat. For det første klæder netmelonen og agurken hinanden rigtig godt. Det har jeg også tidligere erfaret med en agurke- og melonsalat. Derudover smager det super godt med rødløget og de friskhakkede mynteblade til. De giver salaten en friskhed, som er super dejlig 😀

Som tilbehør fik vi det famøse valnøddebrød og et par hakkebøffer.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

  • 2 agurker
  • 1 netmelon
  • 1 rødløg

Myntedressing

  • 20 mynteblade
  • 6 spsk. græsk yoghurt
  • ½ spsk. sukker
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl agurkerne, og halver dem på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne i grove tern. Skær melonen i både, fjern kernerne, og skær melonkødet i grove tern. Bland agurk og melon i en skål.

Til myntedressingen hakkes myntebladene. Rør yoghurt, sukker og hakket mynte sammen, og smag til med peber.

Pil rødløget, og skær det i tynde både.

Vend melonsalaten i dressingen lige før serveringen, og pynt med rødløg og mynte.

floral decoration