onsdag, d. 8. september, 2010
I aften har menuen stået på porretærte og hvidløgsbagte rødbeder som tilbehør, samt lidt gulerodssalat . Porretærten er ganske simpel, og man kan snyde sig til meget 😀 Og så er den jo altid lækker, hvis man vil have en kød-løs dag 😀
Når det gælder tærtedej er jeg ret doven, så køber altid Maizenas grovtærtedej, og følger sådan set bare anvisningen på pakken. I dag tilføjede jeg 100 g flødeost til æggemassen, da vi havde noget liggende i køleskabet, som skulle bruges 🙂 Dette kan sagtens undlades, så ingen grund til at panikke, hvis man ikke har det 😛
Da vi havde nogle rødbeder, som også skulle bruges, bagte jeg dem i ovnen sammen med noget hvidløg og basilikum. Det er egentlig noget tilbehør, jeg lærte at lave, da jeg gik på Teknisk skole, som køkkenassistent. I den oprindelige opskrift skal man bruge friske timiangrene, men da det var basilikum, vi havde i vinduet, blev det det, der kom på 😀
Skræl rødbeder og skær dem i stave. Pil hvidløgene og skær dem i skiver.
Smør et ovnfast fad med olie, og put rødbederne og hvidløgene heri. Tilsæt lidt basilikumblade eller timian, og krydr med salt og peber.
Jeg bagte dem i ovnen i ca. 45 min. Mindre kan måske sagtens gøres, det var blot for at det skulle passe sammen med porretærten.
Kog grøntsagerne i letsaltet til de er møre.
Tilbered tærtedejen som anvist på pakken – alternativt kan man sagtens anvende egen tærtedej-opskrift. Pensl en tærteform med lidt olie, så dejen ikke hænger fast. Rul dejen ud, og beklæd tærteformen med dejen.
Pisk æg sammen med mælk og lidt salt og peber i en skål.
Hæld de kogte grøntsager over tærtedejen og fordel æggemassen ovenpå.
Bag tærten ved 200 grader i 35-40 min.
Server de hvidløgsbagte rødbeder til porretærten, og evt. gulerodssalat.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: gulerodssalat, hvidløgsbagte rødbeder, Kød-løs dag, Maizene Grovtærtedej, Porretærte