Kinesisk-inspireret lasagne med kylling og gulerodssalat

mandag, d. 19. juli, 2010

Vi besluttede for nogle dage siden, at aftensmaden i dag skulle bestå af en kinesisk-inspireret lasagne med kylling. Jeg har lavet denne lasagne én gang før og nøj, hvor var den lækker 😀 Det skal dog lige siges, at den tager meget lang tid at lave, hvis man bruger hele kyllingefilter, som skæres ud i strimler, i stedet for at købe kyllingen skåret ud i strimler. Vi plejer dog mest at bruge hele filter i stedet for stimler, derfor skar jeg dem selv ud. Alt i alt har jeg brugt 2 timer inkl. tid i ovnen på at lave retten.

  • 4 kyllingefileter
  • 4 gulerødder i tynde skiver
  • 2 peberfrugter i strimler
  • 2 porrer i ringe
  • 2 fed knust hvidløg
  • Ca. ½ tsk ingefær
  • Revet skal af ½ citron
  • 1 spsk. rapsolie
  • 3 spsk sojasauce
  • 3 spsk ketchup
  • 2 spsk brun farin
  • Saften fra 1 presset citronsaft
  • 80 g hakkede soltørrede tomater (i olie)
  • Salt
  • Peber

Bechamelsauce

  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 l mælk
  • 2 dl reven ost
  • Lidt muskatnød
  • 1 tsk salt
  • Ca. 12 tørrede lasagneplader
  • 250 g blandet salat

Fremgangsmåde lasagne

Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Varm olie på en pande. Svits kylling, hvidløg, ingefær og chili i olie på en pande.Tilsæt grøntsager, sojasauce og ketchup. Kog op og smag til med brun farin, salt og peber.

Fremgangsmåde bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og pisk sammen. Spæd gradvis til med mælken, mens saucen koges op.

Lad saucen koge i 2 min. under omrøring. Tilsæt revet ost, smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Lasagnen lægges sammen

Fordel lagvis lasagneplader, kylling og sauce i et ovnfast fad. Start med kyllinge-saucen og slut med bechamelsauce – drys med revet ost.

Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Serveres med gulerodsalat eller anden salattype.

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration