mandag, d. 19. juli, 2010
Vi besluttede for nogle dage siden, at aftensmaden i dag skulle bestå af en kinesisk-inspireret lasagne med kylling. Jeg har lavet denne lasagne én gang før og nøj, hvor var den lækker 😀 Det skal dog lige siges, at den tager meget lang tid at lave, hvis man bruger hele kyllingefilter, som skæres ud i strimler, i stedet for at købe kyllingen skåret ud i strimler. Vi plejer dog mest at bruge hele filter i stedet for stimler, derfor skar jeg dem selv ud. Alt i alt har jeg brugt 2 timer inkl. tid i ovnen på at lave retten.
Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Varm olie på en pande. Svits kylling, hvidløg, ingefær og chili i olie på en pande.Tilsæt grøntsager, sojasauce og ketchup. Kog op og smag til med brun farin, salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og pisk sammen. Spæd gradvis til med mælken, mens saucen koges op.
Lad saucen koge i 2 min. under omrøring. Tilsæt revet ost, smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Fordel lagvis lasagneplader, kylling og sauce i et ovnfast fad. Start med kyllinge-saucen og slut med bechamelsauce – drys med revet ost.
Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Serveres med gulerodsalat eller anden salattype.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: bechamelsovs, gulerodssalat, Kinesisk-inspireret lasagne med kylling