Hjerteforeningens grønne lasagne, samt gulerodssalat med græskarkerner

mandag, d. 7. marts, 2011

Aftensmaden har i dag bestået af Hjerteforeningens grønne lasagne, samt gulerodssalat med græskarkerner. Den er et sikkert hit hjemme i vores køkken, hvis man vil have en kødløs-dag. Jeg har efterhånden lavet denne lasagne en del gange, og har derfor tilpasset den til, hvad vi godt kan lide. Og så er der jo masser af lækre grøntsager i 😀

Opskriften egner sig til 4 personer.

  • 250 g lasagneplader (gerne fuldkornsplader)
  • 3 dåser hakkede, flåede tomater
  • 2 stk mellemstore løg
  • 2 store peberfrugter
  • 500 g champignon
  • 3 store fed hvidløg
  • Lidt olie
  • Ca. 1 tsk paprika
  • Ca. 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • Lidt peber
  • 1 pose revet ost

Tilbehør

  • Gulerodssalat
  • Græskarkerner

Fremgangsmåde

Hak løg og peberfrugter, og skær champignonerne i skiver. Løg og peberfrugter svitses i olien i en gryde.Tag en forholdsvis stor gryde, da det kommer til at fylde meget.

De hakkede, flåede tomater og champignoner fyldes i gryden. Kog over middelstærk varme til fyldet bliver tykkere, ca. 10 – 15 minutter.

Hakket hvidløg, paprika, oregano, salt og peber tilsættes.

Lasagneplader og fyld lægges lagvis. Start og slut med fyld. Drys osten over lasagnen og bag den ca. 30 minutter på ovnens midterste rille i en 200 grader varm ovn. Hvis man gerne vil undgå, at osten bliver for hurtig brun, kan man lægge noget stanniol på i omkring halvdelen af tiden i ovnen.

Lad den stå i 5-10 minutter inden den serveres.

Server grøntsagslasagnen med en gulerodssalat, samt lidt græskarkerner.

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration