Pariserbøf med gulerodssalat og græskarkerner

lørdag, d. 12. februar, 2011

Pasning af min lillesøster har i dag indebåret en tur i svømmehallen, hvilket hun synes var vældig sjovt, da vi er gået i krig med projekt lær-at-svømme 😀 Det er nu også altid hyggeligt at komme en tur i vandet, når nu man er en rigtig vandhund 😛 Derfor skulle aftensmaden også være rimelig nem, hvilket betød at vi har fået pariserbøf med gulerodssalat og græskarkerner, samt lidt syltede rødbeder.

Denne opskrift er helt tilbage fra folkeskolen, da vi havde hjemmekundskab. Har faktisk bare altid brugt denne opskrift, da den er nem.

Gulerodssalaten

Som tilbehør fik vi gulerodssalat, græskarkerner og lidt rødbeder. Jeg har valgt at lave gulerodssalaten en smule anderledes, end den traditionelle revne gulerodssalat – eller det er sådan set bare måden gulerødderne bliver “skåret” på. Jeg synes det giver et helt andet og lidt utraditionel udseende på en ellers meget traditionel gulerodssalat.

Når gulerødderne er blevet skrællet med en gulerodsskræller, bliver man simpelthen bare ved med at skrælle og skrælle, så man får nogle fine lange, tynde stykker gulerødder. Og så tilsættes der bare lidt græskarkerner 🙂 Nemmere kan det vidst ikke blive, og så sviner det ikke nær så meget i køkkenet, som almindelig revne gulerødder, hvilket min kæreste vidst sætter stor pris på 😛

Til pariserbøffen, til 4 personer, skal der bruges:

  • 500 g hakket oksekød
  • 5 tsk kartoffelmel
  • 1 tsk salt
  • Lidt peber
  • 1 1/4 dl vand
  • 1 lille, hakket løg
  • Toastbrød/franskbrød

Tilbehør

  • Gulerodssalat med græskarkerner
  • Syltede rødbeder

Fremgangsmåde pariserbøf

Alle ingredienser røres grundigt sammen i en skål.

Blandingen smøres på brødskiverne – evt. form dem som bøffer.

Steg pariserbøfferne med kødsiden ned af først. Vend pariserbøfferne og steg dernæst brødsiden. Husk at der ikke skal spares på fedtstoffet, når brødsiden steges, da den suger ret meget fedtstof. Steg bøfferne med kødsiden ned af til de er færdigstegte.

Serveres med gulerodssalat, græskarkerner og syltede rødbeder.

Kommentarer

  1. Det ser rigtig lækkert ud. De pariserbøffer man ellers ser er altid dynget til med alt muligt pynt.

    Mange hilsner fra

    Anne.

  2. Hej Anne,

    Mange tak 😀 Ja, det skulle jo være lidt anderledes end de traditionelle med æg, kapers osv. 🙂

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration