Kung Pao Chicken – en lækker kinesisk ret med kylling, ris, ovnbagte peberfrugter og cashewnødder

fredag, d. 22. februar, 2013

Når jeg er alene hjemme, synes jeg ikke der er noget bedre, end at tuller rundt og lave mad til mig selv – og frem for alt have riiigtig god tid til at tage billeder. Derfor valgte jeg også at lave noget super lækker kinesisk mad til aften. Wow, det smagte bare godt – det er ikke sidste gang, jeg laver denne opskrift på Kung Pao Chicken 😀

Kung Pao Chicken er egentlig en meget traditionel kinesisk ret, og der findes vidst efterhånden mange variationer. Jeg faldt over en opskrift hos Closet Cooking for nogle uger siden, og synes den både lød og så lækker ud. Desværre var det ikke lige alle ingredienser, der var til at få fat i, så min version er blevet ændret lidt. Normalvis skal der Sichuan peberkorn i, men de var ikke rigtig til at opdrive i Bilka. Havde læst at smagen godt kunne minde lidt om citron, så jeg tilsatte lidt revet citronskal og peber i retten i stedet for.

Egentlig var det slet ikke cashewnødder, der skulle bruges – men peanuts. Men når jeg går i køkkenet, så sker der nærmest en eksplosion, og bliver nogle gange væk fra mig selv 😉 I dag forsvandt så de kære peanuts. Jeg havde lige stået med posen, hvor der var nogle rester af peanuts i, men da jeg skulle til at bruge dem, var de helt forsvundet – ved simpelthen ikke hvordan det er gået til 😛

Opskriften egner sig til ca. 2 personer.

  • 6 tsk soyasauce (4 tsk til marinaden, 2 tsk til saucen)
  • 4 tsk risvins eddike
  • 4 tsk maizenamel (2 tsk til marinaden, 2 tsk. til saucen)
  • 1 tsk sesamolie
  • 2 kyllingebrystfileter, skåret i mundrette stykker
  • 2 røde peberfrugter
  • Lidt olie
  • 2 tsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk flydende kyllingefond
  • Ca. 4 spsk vand (evt. mere, når først saucen kommer op at koge)
  • 2 tsk sukker
  • ½ rød chili, skåret i mindre stykker
  • 1 tsk revet citronskal (det er her man skulle have brugt lidt sichuan peber)
  • Peber
  • 1 fed presset hvidløg
  • Lidt stødt ingefær
  • 4 forårsløg skåret i skrå skiver
  • Lidt cashewnødder eller peanuts

Tilbehør

  • Kogte ris

Fremgangsmåde

Bland 4 tsk soyasauce med risvins eddike, 2 tsk. maizenamel og sesamolie i en skål. Vend kyllingefileterne, som er skåret i mindre stykker, ned i og lad det trække minimum 20 minutter.

Skær peberfrugterne over i mindre stykker, fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem i lidt olie og peber – og lad dem bage i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Klargør grøntsagerne – citronen rives, hvidløgsfedet gøres klar, chilien skæres i mindre stykker, og forårsløgene skæres i skrå skiver.

Varm en sauterpande op med lidt olie, steg kyllingestykkerne på pande. De tages af varmen og lægges til side, så grøntsagerne kan steges

Blad ingredienserne til saucen – 2 tsk soyasauce, 2 tsk. maizenamel, flydende kyllingefond, sukker, balsamicoeddike og vand.

Varm panden op igen med lidt olie og svits chili, hvidløg, citronskal og peber. Tilsæt sauceblandingen – tag den gerne af varmen. Hvis den tykner for meget (hvilket min gjorde til at starte med), tilsættes mere vand til det har en passende konsistens.

Tilsæt kyllingestykkerne, forårsløgene, de ovnbagte peberfrugter og cashewnødderne – varm retten igennem.

Server saucen med kogte ris – jeg valgte jasmin ris til denne ret.

Kommentarer

  1. Øjøjøj! Har altså en svaghed for asiatisk mad, men får det alt for sjældent.

    (kender i øvrigt godt det med de forsvundne peanuts ;))

  2. Hej Piskeriset,
    Ja, vi får det også alt for sjældent – specielt den helt hjemmelavede variant.

    He he mht. peanuts, så er det ikke engang fordi jeg har spist dem. De er simpelthen bare forsvundet – må have puttet dem et eller andet sted hen, så de dukker nok op på et tidspunkt 🙂

floral decoration