Sirup- og sennepglaseret kylling med kartoffelroulade som tårn og jordskokke-, æble- og spidskålssalat med jordnøddesalsa

tirsdag, d. 5. oktober, 2010

I aften har vi fået en super lækker ret, nemlig sirup- og sennepglaseret kylling, med kartoffelroulade som tårn og jordskokke-, æble- og spidskålssalat med jordnøddesalsa. Retten er slet ikke så svær at lave, som den måske lyder til. Jeg brugte vel ca. 1½ time på aftensmaden, så det er den tid man må påregne for at lave dette.

Opskriften på kartoffelrouladen som tårn er en, jeg fik, da jeg gik på teknisk skole, mens der er hentet inspiration fra Bo Bedre til jordskokke-, æble- og spidskålssalat med jordnøddesalsa. Synes det hele komplimenter hinanden rigtig godt, især fordi at salaten er lidt syrlig pga. limen.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Sirup- og sennepglaseret kylling

  • 4 kyllingefileter
  • 2 tsk olie
  • 2 spsk sirup (her kan man også sagtens bruge honning)
  • 1 spsk mellemstærk sennep
  • 2 tsk karry
  • ½ tsk salt

Kartoffelroulade

  • 1 kg kartofler
  • 1½ dl piskefløde
  • 3 æg
  • Salt og peber

Jordskokke-, æble- og spidskålssalat

  • 2 tomat
  • 1 spidskål
  • 5 jordskokker
  • 1 æble

Jordnøddesalsa

  • ½ dl saltede jordnødder/peanuts
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk soya
  • Tomatkerner fra 1 tomat
  • Limesaft fra ½ lime
  • ½ tsk friskhakket chili
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde sirup- og sennepglaseret kylling

Sirup røres sammen med sennep, karry, salt og olie. Hæld blandingen i en skål sammen med kyllingefileterne, og lad dem stå at marinere ca. ½ time.

Steg kyllingefileterne ved svag varme, og glaseringen ikke brænder på. Den glasering som forbliver i skålen, når kyllingefileterne tages op og steges, hældes over med jævne mellemrum under stegningen.

Fremgangsmåde kartoffelroulade som tårn

Pisk æggene sammen med fløden og krydr med salt og peber.

Skræl kartoflerne og riv dem – ikke for groft. Pres kartoflerne fri for væde og kom dem i æggemassen. Bland det hele godt sammen.

Bred kartoffelblandingen ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kartoffelblandingen i oven ved 180 grader i ca. 10 min. til bunden er stivnet.

Rul rouladen sammen ved hjælp af papiret. Sæt rouladen i ovnen igen og bag den ca. 20 min. til overfladen er fylden. Skær rouladen i tårne. Dette gøres ved at skære en lige bund og en skrå top.

Fremgangsmåde jordskokke-, æble- og spidskålssalat

Skær tomaten i kvarte, og skrab fyldet ud. Brug fyldet til jordnøddesalsa, og skær tomatskallen i små tern til salaten. Snit kål, skrub jordskokker grundigt, og skær dem samt æblet i tynde flager.

Fremgangsmåde jordnøddesalsa

Saml ingredienserne i en morter, og stød disse sammen. Vend grønt og jordnøddesalsa sammen.

Kommentarer

  1. Kan kartoffelrouladen evt laves på forhånd og så varmes?????

  2. Hej Camilla,
    Det vil jeg godt mene, man kan faktisk – har dog ikke afprøvet det 🙂

floral decoration