Svampet chokoladekage med Baileys frosting, chokoladespåner og ananaskirsebær

søndag, d. 28. august, 2011

Kæresten fylder år i morgen, og  i den anledning er der selvfølgelig også blevet bagt lidt kage og boller, da vi fejrer fødselsdagen i dag. Det blev denne svampede og utroligt lækre chokoladekage med Baileys frosting, chokoladespåner og ananaskirsebær.

Jeg har tidligere lavet denne kage, og det er bare den bedste chokoladekage, der findes. Så det er altid den jeg bruger, når der skal bages den type kage.

Jeg valgte i dag at lave en baileys froting, en opskrift jeg fandt hos den altid inspirerende Kevin fra Closet Cooking. Jeg synes dog frostingen var en anelse tynd i det, så jeg tilsatte dobbelt så meget flormelis, som i den oprindelige opskrift. Men nøj, det er godt 😀

For at gøre kagen lidt mere festlig pyntede jeg med lidt chokoladespåner. De er rigtig nemme at lave. Man skræller simpelthen bare spåner af chokolade med en gulerodsskræller, og drysser dem forsigtigt over kagen, så de ikke går i stykker.

Og sidst med ikke mindst blev der pyntet med lidt ananaskirsebær.

Baileys frosting

  • 120 g flødeost
  • Ca. 5 dl flormelis
  • 3 spsk Baileys

Fremgangsmåde

Pisk flødeost og flormelis sammen ved lav hastighed til det er godt blandet.

Tilsæt Baileys, og pisk ved høj hastighed i et par minutter.

Smør det ud over den kolde kage.

floral decoration