Bedstemor Ands chokoladekage

onsdag, d. 16. februar, 2011

I går fik jeg lige bagt Bedstemor Ands Chokoladekage 😀 Den er nu altid god. Det er en opskrift jeg har fra en Disney-bog, jeg lånte på biblioteket for mange år siden, så kan desværre ikke huske navnet på bogen.

Denne her kage er en af de kager, jeg før i tiden, af en eller anden årsag, har haft problemer med at lave. På mystisk vis har jeg bl.a. glemt at komme sukker i kagen engang, hvilket resulterede i en meget flad, og ikke særlig god kage… Men, det skal dog siges at jeg omsider har lært opskriften at kende, og har siden dengang ikke haft nogle problemer med den 😀 Chokoladekager har ofte en tendens til at blive ret tør i det, men denne plejer at blive dejlig blød. Den har allerbedst at at blive frosset ned inden anvendelse. På førstedagen kommer den lækre blødhed nemlig ikke til sin ret. Det at fryse kan gør noget helt særligt.

Oprindelig skal der sigtet flormelis oven på kagen, men da jeg før jul lavede nogle Baileys toppe, fik jeg lyst til at prøve at komme baileys glasur oven på denne kage 🙂

Hvis man er til choko-mokka-smag: Så er chokoladekagen helt ideel med baileys glasuren ovenpå. Den giver en dejlig rund smag af chokolade og kaffe.

Hvis man derimod er mere til en almindelig chokoladekage: Så bør man benytte sigtet flormelis oven på kagen. Her smager man mere chokoladekagen som den er i sin helhed uden alt for mange andre smagsnuancer.

Chokoladekage

  • 150 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 spsk kakao
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 1 dl varm kaffe
  • Rasp

Baileys glasur

  • 100 g hvid chokolade
  • 2 spsk Baileys
  • 4 spsk fløde
  • 2 tsk pulverkaffe

Eller

  • Sigtet flormelis

Fremgangsmåde kage

Pisk æggene let sammen i en skål. Sigt mel, bagepulver, sukker, vanillesukker og kakao i en anden skål.

Vend ligeså stille de tørre ingredienser i æggene, til det er godt blandet. Men rør ikke for meget i det.

Smelt smørret og lad det afkøle lidt, vend det i dejen.

Tilsidst vendes den varme kaffe i.

Gnid en springform med smør og drys rasp i den. Hæld dejen i, og bag den i ca. 40 min. ved 175 grader.

Når kagen er afkølet drysses enten med sigtet flormelis eller, der benyttes nedenstående fremgangsmåde på baileys glasur.

Fremgangsmåde Baileys glasur

Smelt den hvide chokolade sammen med Baileys, fløde osv. og lad den afkøle. Fordel baileys glasuren på den afkølede chokoladekage.

Kommentarer

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration