Rugbrødskage med hindbærskum og chokoladespåner

søndag, d. 25. september, 2011

I anledning af at min mor havde fødselsdag i starten af denne uge, blev fødselsdagen fejret i går med lidt kage. Hun havde valgt at jeg skulle bage en rugbrødskage, så det blev hermed gjort 😀 Oprindelig ville vi have kommet optøede, frostne solbær i flødeskummet, men de var ikke til at opdrive, så vi lavede en hindbærskum, og dryssede lidt chokoladespåner over kagen. Og nøj, hvor var det altså lækkert 😀 Absolut en kage, der er værd at prøve.

Det bedste af det hele var næsten at de optøede, frostne hindbær kun netop var blevet optøet, og dermed var ret kolde i det. det gjorde kagen endnu mere frisk og lækker 🙂

Selve rugbrødskagen bliver ikke så høj igen, men man skal dog ikke lade sig narre af det, for når der først kommer skum på toppen har den en perfekt højde. Man kan sagtens vælge at lave en rugbrødslagekage ud af denne kage, men her vil jeg nok lave dobbelt portion af dejen.

Opskriften er i øvrigt fundet hos Boligliv, men har ændret en smule i opskriften.

Rugbrødskage

  • 3 æg delt i hvider og blommer
  • 150 g sukker (jeg brugte rørsukker)
  • 125 g mørkt rugbrød
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver

Hindbærskum

  • 300 g optøede hindbær
  • 50 g sukker evt. mere
  • 2½ dl piskefløde

Til pyntning

  • Chokoladespåner (laves ved at skrælle chokoladen af med en ulerodsskræller)

Fremgangsmåde rugbrødskage

For en smurt springform med bagepapir som vist på billederne. Fordelen ved at gøre det på denne måde, er at man får nogle pæne lige kanter.

Pisk æggehviderne stive.

Pisk æggeblommer og sukker hvidt til en æggesnaps.

Blend rugbrødet, til det er findelt, og vend det i æggesnapsen.

Sigt mel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver, og vend det i dejen.

Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen.

Fordel dejen i den forede springform, og bag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Afkøl herefter kagen. 

Fremgangsmåde hindbærskum

Drys lidt sukker over de optøede hindbær, og pisk herefter fløden til skum ved middellav hastighed, så den ikke bliver grynet.

Vend hindbærrene i, og smag til med ekstra sukker.

Fordel hindbærskummet over den kolde rugbrødskage, og drys med lidt chokoladespåner.

Kommentarer

  1. Jeg elsker rugbrød, så denne opskrift skal klart prøves snart 😀

  2. Hej Susanne, det smager også virkelig lækkert 🙂

  3. Hej. Jeg vil blot sikre mig om hvilken chokolade der blev brugt til pynt 🙂

  4. Hej Amalie,
    Jeg har bare brugt en billig lys/mælkechokolade 🙂

  5. Hej kan man fryse den?

floral decoration