torsdag, d. 24. juni, 2010
I lørdags var jeg for engang skyld hjemme ved mine forældre, og der havde jeg lyst til at lave Chokoladeshortcake-tårne med friske hindbær, hindbærcoulis og hvid chokoladecreme fra bogen Alle tiders Chokolade. Opskriften er egentlig forholdsvis simpel. Dog tror jeg de har skrevet forkert i bogen hvad angår melet i kagerne. Jeg blev nødt til at putte 100 g mere mel i, for at jeg kunne forme dem.
Jeg lod desværre chokoladen stå lidt for længe, så da den blev vendt i flødeskummen, blev det efter min egen mening ikke helt godt nok. Men chokoladesmagen var der dog stadigvæk, omend der ikke var så meget af den.
Opskriften egner sig til 6 personer.
Smør en bageplade. Rør smør og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Rør chokoladen i. Bland melet i og ælt det til en fast dej.
Drys mel ud på køkkenbordet og rul dejen ud. Udstik 18 rundeller på hver 8 cm i diameter. Læg dem på bagepladen og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. , til de er sprøde og gyldne. Lad dem ligge på pladen og køle af.
Tag ca. 100 g hindbær fra. Purer resten i blenderen sammen med flormelisen, og hæld det gennem en si for at fjerne kernerne. Stil det meget koldt.
Tag 2 tsk-fulde fløde fra. Pisk resten til det holder faconen. Vend mælken og den smeltede chokolade i.
Til hvert tårn kommes lidt coulis på hver tallerken. Kom små klatter af den fløde, du tog fra, rund i kanten af coulisen og brug en kødpind til at trække dem i mønstre. Her er lavet små hjerter.
Læg en shortcake på tallerknen og kom lidt af den smeltede hvide chokolade over den, sammen med 2-3 hindbær. Læg en shortcake ovenpå og gentag processen. Læg en tredje shortcake ovenpå, og drys med lidt flormelis.
Kategori(er): Desserter/Is, Gastronomi, Kager
Tags: Chokoladeshortcake-tårne, hindbær, hindbærcoulis, hvid chokoladecreme
Argh, det ser for godt ud – nu er jeg lækkersulten lige fra morgenstunden 😛
He he er glad for, at det ser så godt ud 😀 Det smagte også godt 😀