Klassisk opskrift på lagkagebunde

torsdag, d. 29. april, 2010

I forbindelse med dekorering af en kage, kastede jeg mig også ud i at lave mine egne lagkagebunde, man kan jo ligeså godt bruge tiden fornuftig, når man er arbejdsløs 😛 Holdt da helt op den hævede inde i ovnen 😀 Den puffede dog lidt ned igen, da den kom ud, men det gør heller ikke spor, da den altså var mega høj inde i ovnen 🙂

Denne opskrift er fundet på siden Lagkage Opskrifter.

  • 6 æg
  • 6 spsk koldt vand
  • 12 spsk mel
  • 6 spsk sukker
  • 6 spsk flormelis
  • 1 tsk natron

Fremgangsmåde

Start med at piske æggehviderne stive (jeg starter altid med hviderne, for at være sikker på at der ikke er rester af vand osv. på piskeris, så hviderne ikke kan blive stive). Kom gradvis flormelis i og pisk uafbrudt for at få glat skum. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse. Tilsæt vand, mel og natron og rør godt sammen. Vend æggehvider omhyggeligt i dejen og rør sammen.

Hæld dejen i en springform, der er beklædt med bagepapir. Dette kan gøres ved at smøre en springform, klip en cirkel bagepapir og læg den i bunden. Klip en lang strimmel bagepapir og klister den fast på siderne.

Bag den i ca. 40 minutter ved 200 grader.

Afkøl kagen og del den i tre lag (helst fire, hvis dejen er hævet nok). Jeg vente i øvrigt bunden opad, så kagen blev fin i kanterne 🙂

Kommentarer

  1. min lagkagebund er faldt sammen.. øv hvor nederen!!!

  2. Øv, det var da godt nok træls Helle 🙁

  3. er det vigtigt med flourmelis, da jeg intet har mere af det? 🙂

  4. Hej Lisa,
    Jeg har ikke prøvet at lave den med almindelig sukker. Men jeg har erfaring fra en anden opskrift, at sukker og flormelis ikke reagere på samme måde, når den bliver smeltet – selvom flormelis jo bare er pulveriseret sukker. Men du kan give det et forsøg, og så melde tilbage om det lykkes med almindelig sukker 🙂

  5. Nu må jeg se hvordan den bliver:)
    Havde glemt at købe lagkagebund, er afhængig af at denne lykkedes,da jeg får gæster i aften:) Krydser fingre.. Nu ska den snart i ovnen.

  6. Hej Asya,

    Håber det lykkes 🙂

  7. Er denne opskrift til 1 eller 2 “sæt” lagkagebunde?.. Har lige lavet dobbelt op, og hmm mine forme er godt nok fyldt, så hvis de hæver så meget springer de da vist formen :O(

  8. Hej Pia,
    Opskriften er til 1 lagkage, altså når kagen er færdig kan den skæres over i 3 dele, så du ender med at have 3 bunde og kan fylde 2 slags selvvalgt fyld i 🙂

  9. Super let opskrift.
    Har forsøgt med at blande kakao i, men det giver et noget fastere resultat 🙁

    Skal kakaoen evt. erstatte noget af melen?

  10. Hej Jakob,
    Det har jeg faktisk aldrig prøvet. Men jo, umiddelbart vil jeg erstatte noget af melet med kakao’en, da der i forvejen ikke skal særlig meget mel i dejen i forhold til almindelige kager.

  11. Er lagkagebunden fryseegnet??

  12. Hej Mette,
    Jeg har desværre ikke afprøvet om de er fryseegnet, men umiddelbart tror jeg sagtens man kan gøre det 🙂

  13. Så er der en omgang i ovnen… Glæder mig til at se hvordan det går.. 😀

  14. Hej Adam,
    Håber det blev godt 😀

  15. Hej igen –

    Det blev herre godt!

    Er lige gået igang med anden omgang.. 😀

  16. Hej Adam,
    Er glad for at du kan lide dem 😀

  17. Kan man lave portionen på en bradepande, gøre det noget?

  18. Hej Sadaf,
    Åhh det ved jeg faktisk ikke. Kommer nok an på, hvor stor bradepanden er. I så fald, kan man nok ikke dele den i ligeså mange lag.

  19. Er det meningen at kagen skal synke lidt når den kommer ud af ovenen, eller har jeg gjort noget forkert?

  20. Hej Mia,
    Nu er det lang tid siden, jeg sidst har bagt lagkagebundene, men kan se at jeg skrev, at den sank lidt sammen, i forhold til da den var inde i ovnen. Kan ikke huske, hvor meget min sank, men mener at det var forholdsvis meget – uden at det gjorde noget ved selve smagen.

  21. Øv øv min faldt også lidt sammen. Kam det virkelig passe at den skal ha 40 min ved 200? Min ovn er varmluft…. Men det er måske lige meget. Godt at vide til en anden gang 🙂

  22. Hej Marina,
    Personligt synes jeg ikke, det gjorde noget, den faldt lidt sammen. Når der først kommer fyld i lagkagen, blev min i hvert fald ret høj. Selvom det da så flot ud inde i ovnen, da den var pustet mest op 😀

    Jeg bager i øvrigt altid i en almindelig ovn – bruger aldrig varmluft til bageværk, da jeg synes det forringer kvaliteten, og gør overfladen for mørk. Så så vidt jeg lige husker var det vidst passende med de 40 minutter i vores ovn. Men ovne er meget forskellige, så hvad der er rigtigt i vores ovn, er ikke sikkert, det passer til din ovn 🙂

  23. Hvor stor er din springform? 🙂

  24. Hej Sisse,
    Den er 26 cm. i diameter.

  25. Fantastisk – det passer med den jeg skal bruge 🙂

  26. God opskrift. Den lette måde at beklæde bunden: Klip et stykke bagepapir i en firkant – et stykke større end bunden er – læg papiret på og luk springformen. Klip evt lidt af udenpå.
    Lagkagebunde er meget fryseegnede og lettest at dele i bunde, mens de er frosne. Sandkage-agtige kager, muffins og frem for alt brød af gærdej er også gode at fryse. Boller tøs op og skal have en tur i en varm ovn for at blive sprøde og smage som nybagte. Evt. kan boller bages nogle få minutter mindre, hvis de skal fryses. Pakkes i fryseposer, mens de er håndvarme og i fryseren, når de er blevet kolde.

floral decoration