Sofistikerede Oreos med himmelsk lækker hvid chokoladecreme

fredag, d. 19. august, 2011

Jeg startede jo på mit nye arbejde i mandags, og indtil videre skal jeg kun arbejde hver 4. fredag, og har dermed en 4-dags-arbejdsuge. Det blev selvfølgelig udnyttet, at jeg havde fri i dag, og bagte nogle super skønne og sofistikerede Oreos med himmelsk lækker hvid chokoladecreme. Hold op, hvor er de altså bare lækre – meget anbefalelsesværdige 😀

Jeg fandt opskriften hos That Winsome Girl. Jeg havde dog en del arbejde med selve dejen, idet den er meget blød, og skal derfor proppes i fryseren, for hver gang man har rullet en klump ud. Derfor er det en god idé at have rigtig god tid til at bage disse Oreos. Jeg har dog planer om, at lave en rulle af dejen, som når man bager brunkager, fryse den/lade den være meget afkølet, og så skærer den ud. Satser nemlig på, at denne fremgangsmåde er nemmere 🙂

Men når det så er sagt, så er det alt arbejdet værd. Og de SKAL simpelthen prøves 😀

I det jeg fandt opskriften på en amerikansk side, er målene ret underlige, men har prøvet mig lidt frem.

Opskriften egner sig til ca. 30 sandwich-småkager.

Oreos

  • 3,6 dl + 3 spsk mel
  • 1,8 dl sukker
  • 1,8 dl + 2 spsk usødet kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 15 spsk smør (mit umiddelbare bud er, at jeg brugte 1 hel pakke smør af 250 g)

Hvid chokoladecreme

  • 1/4 l piskefløde
  • 200 g hvid chokolade

Fremgangsmåde hvid chokoladecreme

Lad fløden koge op i en gryde, tag den af varmen og tilsæt hakket hvid chokolade.

Lad det stå 1 min, og rør rundt til chokoladen er smeltet. Sættes på køl i ca. 6 timer indtil massen tykner – evt. natten over.

Fremgangsmåde Oreos

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og pisk lige så stille smørret i af nogle omgange.

Dejen er ret tør i starten, men bare rolig, det skal nok samle sig. Evt. saml det sidste dej med fingrene.

Del dejen i nogle stykker, og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Kom det i fryseren i nogle minutter, til dejen stivner let, og er nemmere at arbejde med.

Stik fine runde cirkler ud i dejen, og løft dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir.

Sæt dem i ovnen og bage dem ved 175 grader i 12-15 min.

Ifølge den originale opskrift, skulle småkagerne vendes, når halvdelen af bagetiden er gået. Dette synes jeg umiddelbart ikke rigtigt kunne lykkes, så jeg maste dem let flade med en paletkniv, og satte dem ind i ovnen igen.

Vil man gerne have finde, skarpe kanter ligesom mine, vil jeg anbefale at man endnu engang tager udstikkeren, og skære de overfløde kanter af, når halvdelen af bagetiden er ovre – samtidig med at de bliver trykket let flade.

Lad småkagerne afkøle let, og løft dem forsigtigt over på en bagerist, hvor de afkøles helt.

Pisk den hvide chokoladecreme til en lækker cremet konsistens, og sprøjt ca. 1-1½ tsk ud på en Oreo. Læg en Oreo ovenpå, og put dem i fryseren i et par min., så det størkner let.

Ifølge opskriften blev det anbefalet at fryse disse Oreos, hvis man ikke får allesammen spist – dette er dog ikke afprøvet.

Kommentarer

  1. Hold nu op, hvor ser de lækre ud!! – og tak for linket til endnu en side, som jeg da bliver nødt til at følge 😉

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Hej Birthe,
    De er simpelthen også så lækre 😀 Og den hvide chokoladecreme smelter helt på tungen 😀

    Ja, That Winsome Girl har helt sikkert en masse lækre opskrifter 😀

  3. Uh, tror du godt at man kan bruge den hvide chokoladecreme som “frosting” til en Oreo-cupcake? Kan se det er lykkedes dig at sprøjte den fint ud, men ved ikke om det er sådan en der ender med at falde sammen eller smelte eller andet træls.

  4. Det tror jeg sagtens man kan – har nemlig selv planer om at bruge den til nogle cupcakes jeg skal lave i næste uge til en sommerfest på mit nye arbejde 😀 Men ligesom en frosting med smør, skal denne helst stå på køl – den er i hvert fald bedst sådan 🙂

  5. Blæret… Hvis man endelig skal spise Oreo’s, skal de da være hjemmelavede. (Hvis man altså lige kunne tåle det, hvad… *suk*)

  6. Hej Anette,
    Ærgerligt at du ikke kan tåle det – men er helt enig med dig i at de simpelthen er nødt til at være hjemmelavede 😀

  7. Hej Carina!

    Ved du om disse kager kan holde sig et par dage efter bagning, eller skal de helst spises på dagen? Hvis ja, skal de så helst i køleskab eller kan de stå i en dåse ved stuetemperatur?

    Tusind tak for lækker inspiration!
    Hilsen Helene

  8. Hej Helene,
    Selve Oreos’ne kan sagtens holde sig et par dage i en dåse ved stuetemperatur. Det er ligesom enhver anden småkage af denne slags. Jeg vil helt klart anbefale, at man først lægger dem sammen lige inden, de skal bruges. Jeg prøvede nemlig at putte dem i køleskabet med cremen i, og der blev de desværre lidt bløde i det.

  9. Uh de her må jeg da bare forsøge med med at lave. De ser gode ud.

  10. Hej Jeanette,
    De er også rigtig gode – når man lige får dejen til at makke ret 😀 en af vores venner, mente sågar at de overgår købe-varianten 🙂

  11. Uh det lyder godt, jeg håber det lykkes mig, det ville være fedt til mødet på søndag. Jeg mangler nemlig kun smør, fløde og hvidchokolade.

  12. Håber også det lykkes 😀 vær obs på at den hvide chokoladecreme skal sprøjtes i oreos’ne umiddelbart inden de skal spises, da cremen er bedst køleskabskold 🙂

  13. tror du ikke man kan samle dem om morgenen, og sætte dem på køl hele dagen?? Eller er det noget møg??

  14. Oreos’ne bliver desværre bløde, hvis de står med cremen for længe i køleskabet. Har nemlig haft det afprøvet, da jeg puttede creme i en del til at starte med. Men cremen tror jeg umiddelbart godt kan piskes op om morgen, og så lade den stå på køl ind til den skal bruges.

  15. ahh, jeg har desværre ikke mulighed for at gøre det på den måde, nå så må jeg jo “desværre” lave dem torsdag til en enkelt gæst og os selv 😉

  16. Åhh det var ærgerligt. Nå, men så håber jeg dig og din ene gæst alligevel vil synes om dem på torsdag 🙂

  17. Det er jeg sikker på, glæder mig allerede.

  18. Kan man bruge den hvide chokoladecreme som fyld i en kage?

  19. Hej Pia,
    Det kan den sagtens, vær dog opmærksom på at bevare cremen kold, da den hurtig “smelter”.

floral decoration