Svampet banankage med syrlig og cremet hindbærmousse

lørdag, d. 13. juni, 2020

Vores datter er netop fyldt 3 år. Hun ville egentligt allerhelst have chips og dip, så det med at skulle finde på en kage til hende var ikke uden udfordringer. Hun elsker banan, og er samtidig meget fascineret af hindbær. Jeg har derfor valgt at udnytte dette til en kombination af en svampet banankage og ultralækker, syrlig, og blød hindbærmousse. Hun er kommet i den lyserøde og lilla fase, så kagen skulle naturligvis være i disse farver.

Banankagen er en jeg tidligere har lavet, men det er ved at være en godt stykke tid siden. Den er utrolig lækker og svampet. En tung kage, som holder fugtigheden i adskillige dage. Den er uden chokolade, hvilket nok er til stor ærgrelse for mind mand. Men ikke desto mindre en fantastisk lækker banankage. Chokoladen kan man jo altid tilsætte, hvis behovet er der 😛

Jeg fandt en opskrift på hindbærmousse hos Valdemarsro. Jeg valgte dog at undlade citronskallen, samt har valgt at nedjustere mængden af citronsaft en anelse.

Pynten består bl.a. af Malters penslet med rosa glimmerstøv, og farvede popcorn.

 

Banankage

  • 125 g saltet smør
  • 330 g sukker
  • 330 g moste bananer (2-3 store eller 3½ små)
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 store æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 225 g mel
  • 1/2 tsk natron

 

Hindbærmousse

  • 4 blade husblas
  • 350 g hindbær (jeg brugte friske)
  • 1/2 citron, saften fra den
  • 40 g rørsukker
  • 5 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde

Start med at lave kagen.

Pisk æg og sukker luftigt.

Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Pisk smørret i æggemassen sammen med kærnemælk og vanillesukker.

Sigt mel og natron, og pisk det i dejen.

Vend de moste bananer i dejen.

Hæld dejen i en smurt og melet springform (24 cm. i diameter), og bag den i ca. 50-60 minutter ved 160 grader. Lad kagen afkøle helt.

Kagen kan med fordel laves i god tid før anvendelse, og fryses.

Herefter laves hindbærmoussen.

Start med at lægge husblas i blød med koldt vand i ca. 10 minutter.

Kom hindbær, citronsaft, vanillekorn samt vanillestang og sukker i en gryde og kog op, lad det simre i 2-3 minutter.

Tag vanillestangen op. Mos hindbær gennem en finmasket si, for at få alle hindbærkernerne fra. Kom saften og den fine puré uden hindbærkerner fra skålen tilbage i gryden og giv den et hurtigt opkog.

Knug vandet fra husblassen og rør husblas i den varme hindbærpuré.

Rør det godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur.

Pisk en tyk og luftig flødeskum med middel hastighed for at undgå, at den bliver grynet.

Vend forsigtigt lidt flødeskum i hindbærpuréen med en dejskraber, gentag dette et par gange, og vend nu forsigtigt hindbær/flødeskummet over i den resterende rest af flødeskum.

Så er det tid til at samle kagen og hindbærmoussen.

Kagen sættes på et fad med en bagering over.

Lad der være ca. 1 cm luft i kanten mellem bagering og kage. Placer her lidt kagefolie, så kagen får en pæn kant.

Fordel nu noget af hindbærmoussen i en frostpose. Klip et mindre hul i den, og sprøjt nu hindbærmoussen forsigtigt ned i hullet mellem bagering og kage, indtil der er nået hele vejen rundt.

Den resterende mousse fordeles på toppen af kagen.

Sæt nu kagen i køletskabet – gerne natten over, så moussen har tid til at sætte sig.

Pynt herefter med selvvalgt pynt.

 

floral decoration