tirsdag, d. 19. april, 2011
I dag blev jeg lige lokket til at bage en svampet kanelkage med cremet kakao-glasur. Mine forældres hund havde været en tur ved dyrelægen, og måtte i narkose, da den havde nogle tænder, der skulle fjernes. Det betød at der var visse familiemedlemmer, der var lidt lækkersulten, og jeg blev derfor lokket til at bage denne lækre kage 😀
Min lillesøster kunne simpelthen ikke vente med at smage kagen, så der blev spist godt og grundigt af resterne af den ubagte kagedej, da den ikke indeholder æg eller lignende – noget som vakte stor lykke 😀 Kagen er simpelthen så nem at lave, og tager ingen tid at bikse sammen, og så smager den himmelsk 😀 Jeg ledte igennem lang tid efter den perfekte opskrift på en kanelkage, som ikke var tør og kedelig, og fik omsider denne. Det er en opskrift, jeg i sin tid fik af en veninde på HH, hvis mor altid bagte denne kage til fødselsdage og lignende. Og siden dengang, er der blevet bagt flere gange.
Man skal dog ikke forvente en sund kage ved denne opskrift, men mon ikke det går 😀
Pisk alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og hæld det i en smurt bradepande/ovnfast fad.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 30-45 min. alt afhængig af, hvilken form, der bruges.
Pisk alle ingredienserne til glasuren sammen, og kom det oven på kagen, når den er bagt – gerne inden den er helt afkølet.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: cremet kakao-glasur, Himmelsk lækker og svampet kanelkage, ikke kedelig, ikke ør
Må jeg spørge efter målene på den form, du brugte til kanelkagen? Det gør det lidt nemmere for mig at justere bagetiden, hvis ikke jeg har en form, der matcher din. 🙂 Kan virkelig godt lide, at der ingen æg er i kagen!
Hej Karina,
Selvfølgelig 🙂 Den form jeg har brugt er 31*20 cm, men kagen voksede en smule over sine bredder under bagetiden, så en almindelig lille bradepande er nok at foretrække. Det er også derfor jeg ikke helt skiver de præcise bagetider på 🙂 Min kage fik i øvrigt ca. 45 min.
Og ja, det er rigtig lækkert, at der ikke er æg i denne kage 🙂
Altid et hit den kage, også den opskrift jeg bruger. Dog uden fedtstof, der er ikke særlig meget forskel. Smager stadig godt og er svampet. Bare et tip 🙂
Hej Astrid,
Mange tak for tippet 😀 Det kunne man da godt overveje at prøve næste gang 😀
En meget lækker kage, er dejlig at have i fryseren, hvis der lige skulle komme uventede gæster, og den bliver ikke mindre svampet, efter en tur i fryseren, men vent da med glasuren på, til den er optøet.:-)
Hej Lis,
Den er nemlig rigtig lækker 🙂
Valgte i sidste uge at bage kage – og kom i tanker om denne lækre og velsmagende kanelkage. Fantastisk opskrift! 🙂
Hej Alice,
Er glad for at du kunne lide den, den er nemlig også rigtig god 😀
Hvordan skal kagen optø, hvis man har haft den i fryseren?
Glæder mig til at bage den.
Hej Laura,
Jeg har ikke prøvet at frysen kagen før, da den altid er blevet spist inden 🙂 Men alt afhængig af tiden, så ville jeg nok bare tage den op af fryseren og lade den optø på køkkenbordet, eller hvor man nu lige har plads til det. Og så ville jeg vente med at komme glasur på kagen til den skal spises, hvis man vælger at fryse den.
Håber du kan lide den 🙂
Hej.
Hvor mange personer er kagen til?:)
Hej Ida,
Åhh det var da et godt spørgsmål. Den fylder jo en lille bradepande, så det afhænger jo af, hvor store stykker, man skærer. Men umiddelbart vil jeg gætte på ca. 12-15 personer. Måske mere, måske mindre.
Er lige nu ved at lave den med min veninde, og vi glæder os meget til den er færdig. Den lyder rigtig god.
Hej Jannie,
Håber I kan lide den 🙂
Lækker kage…bager du den med eller uden varmluft?
Hej Maria,
Den plejer som regel også at være en succes 🙂 Når jeg bager, bruger jeg aldrig varmluft. Varmluft er god til ovnkartofler og lignende, men synes det forringer kvaliteten af brød og kager ved varmluft 🙂
Der er nu aldrig noget galt med mine kanelkager, lavet den altid i varmluft, så det kan du rolig gøre, efter min mening! 🙂
Tak for svar. Jeg tog chancen og bagte med varmluft. Og har lige smagt et lille hjørne. Den blev jo perfekt. Dejlig svampet. Men bagetiden var kun 25 min – måske det hænger sammen med varmluft. Næste gang vil jeg prøve uden 🙂
Skal ha den med på job imorgen. Vil du anbefale at opbevare den i køleskab natten over?
Hej Astrid,
Ovne er meget forskellige, så det kan være, at det sagtens virker at bruge varmluft til kager ved din ovn 🙂 Jeg har personligt bare ikke oplevet nogle ovne endnu, hvor det er blevet godt. Derfor bager jeg altid i en almindelig ovn.
Hej Maria,
Godt det lykkes, trods varmluft 🙂 Ja, bagetiden bliver som regel kortere ved varmluft.
Kager af den type plejer jeg bare at have stående ude på bordet – er ikke selv vild med kolde kager – medmindre der er fløde eller andet i 🙂
Tusind tak for hurtigt svar. Glæder mig til jeg skal på barsel, så jeg kan afprøve endnu flere af dine mange lækre opskrifter:-)
Hej igen Maria,
Er glad for at siden kan inspirere dig 😀
Hold fast, hvor var den god 🙂 Tak fo opskriften.. mmm
Hej Natasha,
Godt du kunne lide den – den er nemlig rigtig god 😀
Hejsa…
Jeg skal til at bage denne dejlige omtalte kage…bages den midt i ovnen…det plejer jo enten at være midt i eller nederst ;)glæder mig til at prøve den..
Karin
Hej Karin,
Jeg plejer at bage den midt i ovnen 🙂
Det er en fantaskisk dejlig let kage selv for en 5 årig at mixe sammen mine to sønner har bagt den 8-10 inden for de sidste 6 mdr en ret stor hit her hjemme for alle mine 5 børn og barnebarnèt ja og gæster der indimellen er heldig hvis der er et stykke når de kommer forbi 😉
Hej Connie,
Dejligt at den altid er en succes. Det er også en af de kager, de fleste kan lide – specielt hvis man kan lide kanel 🙂
Jeg har lige bagt den dejlige kage 🙂 Min skulle have 35 min så var den færdig i alm. Ovn 🙂
Hej Maria,
Tak for info om, hvor lang tid den skal have i din ovn 🙂
Hej
Super lækker og nem opskrift! 🙂
men da jeg tog min kage ud, var den lækker og fyldig – men så da jeg skulle til at lave glasuren, var min kage faldet helt sammen? 🙁
Er det meningen eller har du et fif – så det ikke sker igen?
Mange hilsner,
Helena 🙂
Hej Helena,
Jeg tænker umiddelbart, at kagen lige manglede et par ekstra minutter i ovnen. Mener ikke min plejer at falde sammen. Kager plejer som regel at falde sammen, hvis de ikke helt har fået nok – eller hvis ovnen har været åbnet ret tidligt under bagetiden. Så det er mine umiddelbare bud på det 🙂
Hej igen,
okay super! Det kan jo sagtens være grunden 🙂 den får lidt ekstra tid næste gang – mange tak for hjælpen 🙂
Hej igen Helena,
Det var så lidt 🙂
Hej 🙂
Hvor mange personer er der til? 🙂
Mvh.
Hej Jeanett,
Som jeg tidligere har skrevet, vil jeg gå ud fra, at der nok er til ca. 12-15 personer – det er jo en lille bradepande, opskriften er til 🙂
Jeg tilføjede lidt ræven gulerod og det faldt i god jord her hjemme 🙂
Hej Dianna,
Det lyder også lækkert 🙂
Jamen efter alle de positive kommentare, vil jeg bestemt også prøve den 🙂
Hej Sanne,
Håber den faldt i god jord 🙂
Hejsa
Er det muligt st bage kagen med et alternativ til kærnemælk?
Hej Cathrine,
Da natron’et er hævemidlet i denne kage, er det derfor nødvendigt at bruge kærnemælk. Tror ikke man vil få et nær så godt resultat med andre mælkeprodukter, da der er syre i kærnemælken, som reagere sammen med natron. Hvis man endelig skal bruge et alternativ ville det nok være noget a la A 38 eller lignende.
Har lige bagt kagen, men hvordan bliver din så mørk indeni? Min er helt lys som dejen.
Hej Stephanie,
Hmm det lyder underligt – min plejer altid at blive mørkere, når den er bagt. Mon det har noget med typen af kanel at gøre?
Hej….. Er nysgerrig på om du har lavet den uden glasur på, om resultatet er lige så lækkert? Glæder mig til at lave den og smag. Nina
Hej Nina,
Nej, det har jeg faktisk aldrig prøvet, så du må da gerne melde tilbage, hvordan det bliver 🙂
Hej. Har lige smagt den med og uden glasur, men den er nu nr.1 med glasur, det er lige prikken 😉
Hej Carina.
Den er bagt og spist af glade kolleger, men glasur. Og der blev spurgt efter opskrift og jeg må da gerne bage den igen. 😉
En rigtigt lækker og let at lave kage, som skal lave igen. Og vil prøve uden glasur, da jeg bare ikke er så glad for glasur i det hele taget. 🙂
Hej Lis,
Ja, det anede mig næsten, glasuren er jo også fantastisk i sig selv 😀
Hej Nina,
Dejligt at dine kollegaer kunne lide den 🙂
Hold da op den er god….. Fik 30 minutter på varmluft.
Havde ikke kaffe og brugte vand i stedet og måtte tilsætte mere flormelis inden den rette konsistens blev opnået.
Jeg valgte at bruge denne opskrift, og kagen blev virkelig lækker! Men når man skal lave glasuren, behøver man så, at putte kaffe i? (ikke at man kunne smage det). 🙂
Nej,man kan godt undgå kaffe, og lave en alm, glasur, men smagen bliver ikke det samme, desværre;-)
Hej Milena,
Jeg tror ligesom Lis K også, at glasuren slet ikke bliver nær så god uden kaffe.
Jeg vil spørge, er der nogen der har prøvet med tørret frugt som fx blåbær, tranebær el. hakket abrikos, kan den ‘bære det’ eller vil det mon samle sig i bunden?
Hanne
Jeg vil mene, den kan godt bære LIDT tørret frugt, hvis det bliver blandet i melet først, inden det tilsættes dejen.Har prøvet metoden, hvor jeg har tilsat rosiner.
jeg brugte bare den mælk jeg havde, skummetmælk, og ikke kærnemælk. kagen var SÅ god og alle skulle have mere end et stykke. rigtig svampet, masser af smag og den lækreste glasur jeg nogensinde har smagt! så hvis man ikke lige har kærnemælk er det ikke så galt 🙂
Hej Hanne,
Jeg tror egentligt også som Lis K, at kagen godt kan være lidt tørret frugt. Dog synes jeg personligt det ville være synd, men det er nok mere en smagssag 🙂
Hej Julie,
Dejligt at høre, det også kan lykkes med skummetmælk. Grunden til at man skal bruge kærnemælk er at hævemidlet er natron.
Hej!
Er det kakaopulver man skal bruge til glasuren? 🙂
Hej Julie,
Ja, det er det – den usødet variant (bagekakao) 🙂
Skal der kaffe i glasuren? 🙂
Det er simpelhen, kaffen der giver den dejlige smag, uden kaffe er det som alm. glasur.
Hej Lærke,
Som Lis rigtig nok skriver, så er det kaffen, der giver smagen, så det ville være synd at undlade den. Men hvis man ikke er til kaffe, kan man selvfølgelig godt undlade den – dog er kaffesmagen ikke så gennemtrængende, som når man drikker kaffe.
Mmh det her en opskrift jeg altid vender tilbage til 🙂 den er så lækker 🙂
Hej Ditte,
Dejligt – ja, den er nemlig supper lækker 🙂
Heii Carina
Vil du mene man kunne bage denne kage og lave en hjemmelavet kanel is til og så bruge den som dessert til julefrokost hvis nu man fravælger risalamande ?? 🙂
Mælkeallergi….
Ville bare lige nævne at kagen bliver lige så god med appelsinjuice – det virker også fint med Natron. Man skal selvfølgelig også bruge margarine uden mælk og korrigere glasuren 🙂
Hej Lise,
Det kunne man umiddelbart godt, men tror godt det kan blive for meget med to slags kanel-desserter – men det er nok mere en smagssag 🙂
Hej Mette,
Tak for tilføjelsen 🙂
Hej Astrid 🙂
Hvad kommer du i, istedet for fedststoffet ? 🙂
Til dem der hverken har smør, kærnemælk eller kaffe i huset, så kan det godt lade sig gøre alligevel. Kagen bliver dog mere gummiagtig end svampet. Jeg har stadig ikke prøvet med kærnemælk, da jeg aldrig har det, men smør gør nu alligevel noget godt i det færdige resultat.
Hvis man lige som mig godt kan lide kagedej, smager dejen fint uden smør!
hey 🙂 den kaffe der.. hvordan skal den laves når du skriver varm kaffe? for vi har ikke en kaffemaskine i huset 🙂 er pulverkaffe nok?
Hej Sine,
Altså nu har jeg en kaffe-elskende kæreste, så jeg laver det på en kaffemaskine 😀 Men hvis ikke I har det, tænker jeg godt, du kan bruge pulverkaffe rørt op i varmt vand 🙂
Hej.. Er der eventuelt nogle som har prøvet at bruge opskriften til muffins? Bliver det mon et ligeså lækkert resultat som kagen? 🙂
Jeg synes kagen smager vildt godt. Men istedet for kærnemælk, brugte jeg tykmælk, rørsukker, halv natron og halv bagepulver, og det kan anbefales. Håber I nyder kagen. 🙂
Jeg brugte appelsinjuice i stedet for kaffe i glasuren, det fungerer så godt – da glasuren bliver en smule mere frisk. 🙂
Men super lækker kage!
Vi har et barnebarn i familien, som ikke kan tåle mælk i nogen som helt afskygning, så jeg vil prøve at lave kagen med olie i stedet for smør/margarine samt mørkt hvidtøl i stedet for kærnemælken, da der også er syre i øllet. 100 gram smør = 85 gram olie.
Kagen er også rigtig god med cream cheese frosting, lavet af flødeost, smør, vanillesukker og flormelis.
Så bør den dog opbevares i køleskab (eller spises med det samme)
Jeg tilsætter i øvrigt også altid lidt kardemomme og nogle gange lidt allehånde og ingefær til kagen, det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Jeg smelter ikke smørret men lader det bare blive blødt på køkkenbordet, før jeg rører kagen sammen. Det fungerer fint.