Lækker, cremet hindbærmousse

fredag, d. 27. august, 2010

I forbindelse med at jeg skulle lave en lagkage, fik jeg for første gang afprøvet en opskrift på hindbærmousse. Uh, den er altså bare lækker 😀

Jeg brugte frosne hindbær i stedet for friske. Hvis du vælger at bruge samme metode, så sørg endelig for at hindbærene har stuetemperatur, når de blandes sammen med husblassen, da husblassen ellers klumper sammen eller trevler.

Opskriften er beregnet til 6 personer.

  • 500 g hindbær (evt. frosne, men tøet op til stuetemperatur)
  • Saften af 1 citron
  • 200 g flormelis
  • 6-7 blade husblas
  • ½ l piskefløde

Fremgangsmåde

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Skal hindbærmoussen anrettes i en skål eller glas til servering, tag da nogle af de pæne hindbær fra til pynt. Blend resten med citronsaft og flormelis.

Smelt husblassen over svag varme. Lad den køle noget af og rør den i bærrene. Det er vigtigt, at bær og husblas har nogenlunde samme temperatur, da husblassen ellers får et kuldechok, og man vil ende med end stor klump gelé.

Når moussen er tilpas stiv, piskes den op. Fløden piskes stiv og den bliver pisket i hindbær-massen. Den er nu klar til at blive hældt over i serveringglas eller som fyld i en lagkage, og stilles koldt.

Moussen kan også fryses til en let is.

Kommentarer

  1. Hej Carina,
    Det lyder super lækkert, og det må jeg absolut prøve! 🙂
    – Jeg er dog lidt i tvivl om man skal blende eller hakke hindbærerne eller om det virkelig skal røres hele i? 🙂

    Har du evt forsøgt med andre bær? 🙂

  2. Heysa Dan 😉

    Hindbærrene skal blendes sammen med flormelis og citron, hvorefter husblassen tilsættes. Jeg kan lige se, at opskriften skal redigeres lidt, så det er blevet gjort, når du læser indlægget igen. Hindbær-massen skal nemlig stivne, hvorefter den piskes op, og den piskede fløde piskes i.

    Jeg har endnu ikke prøvet med andre bær, men har læst mig frem til, at man sagtens kan benytte andre former for bær.

  3. Hej. Prøv at se på Mettes Blomsterbers side om mousse, og sæt den sammen med din. Med at koge bærrene og så smide husblas op i, det er en nem måde uden det klumper.
    Håber du kan bruge rådet :))

  4. Hej Mille,
    Det vil jeg helt sikkert kigge nærmere på 🙂 Tak for rådet 🙂

  5. Hej Carina, så er jeg tilbage med nye spørgsmål:D

    Tror du godt at man kan lave denne opskrift bare med frosne blåbær i stedet?

    Mvh
    Sophie (BC)

  6. Hej Sophie,
    Og velkommen tilbage 😉
    Hmm umiddelbart tror jeg godt man kan, har dog ikke prøvet det før. Dog skal man nok ikke have så meget flormelis i, som ved hindbærrerne, da hindbær er mere syrlige i smagen – så her må man nok smage sig lidt frem. Men det er da helt klart et forsøg værd 🙂

floral decoration