søndag, d. 24. juni, 2012
I går blev min fødselsdag fejret sammen med familien, og det betød selvfølgelig at der endnu engang måtte bages lidt kage 😀 Valget faldt på en Rugbrødslagkage med rabarber/hvid chokoladecreme og friske danske jordbær. Mere sommerligt kan det næsten ikke blive.
Har i den seneste tid lavet flere retter med jordbær, men sæsonen er jo ikke super lang for sådan nogle, så det er med at nyde disse skønne bær, mens de er her. Det samme kan man næsten sige om hyldeblomsterne, som jeg bl.a. har valgt at pynte min lagkage med. De er så fine og søde på sådan nogle dejlige, røde bær 🙂
Rugbrødslagkagen har jeg lavet en enkelt gang før, denne her gang valgte jeg blot at lave to bunde – da vi blev lidt flere. Til trods for at kagen med pynt og det hele, er ret stor, er det ikke en super tung kage. Vi var i hvert fald flere, der sad tilbage med følelsen af, at det var en let kage – tiltrods for ret store stykker.
Kagen egner sig til cirka 10 personer.
Smelt den hvide chokolade i fløden over vandbad. Lad stå til det er helt afkølet og en smule stivnet – gerne natten over.
Lav de to rugbrødslagkagebunde, og lad dem køle af.
Imens den ene bund bager forberedes rabarberkompotten.
Hæld skiveskåret rabarber (ca. 2 cm stykker) i en gryde sammen med sukker, vanillekorn og stang, og lad det småkoge i 10-15 minutter til det begynder at have en passende grødet konsistens.
Bland kartoffelmel og vand sammen, og jævn rabarberkompotten. Smag til med mere sukker, hvis kompotten er for syrlig. Lad kompotten køle helt af.
Pisk den hvide chokolade/fløde-massen til det får en cremet/stiv konsistens. Fordel cirka 2/3 af cremen i den afkølede rabarberkompot. Den sidste 1/3 skal bruges til en lille opsmøring af lagkagen, så chokoladerørene kan hænge fast.
Fordel rabarber/hvid chokoladecreme på den ene bund, og læg den anden på ovenpå cremen.
Smør den sidste del af den hvide chokoladecreme rundt i kanterne af lagkagen.
Halver chokoladerørene, og klister dem fast på lagkagen, så de står oprejst.
Skær de friske jordbær i skiver, og fordel dem på kagens top. Jeg startede udefra og gik ind mod midten. Enderne brugte jeg til at dække af ved de yderste jordbær, ud mod chokoladerørene, så der blev dannet en pæn afslutning.
Pynt med lidt friske hyldeblomster, og evt. lidt grønne toppe fra jordbærene.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: chokoladerør, danske jordbær, hyldeblomster, rabarberkompot, Rugbrødslagkage med rabarber/hvid chokoladecreme og friske, sæson, sommer
Hvor den smuk, og den må da bare skabe en fest i sig selv! Super dejligt elsker rugbrødslagkage og den afslutning er bare super fin afslutning, jeg lave en lagkage, hvor jeg også brugte chokoladerørerne, men mener jeg brugte halvanden dåse, altså halveret? Du har altså skåret rørerne over på midten? Det er søndag, jeg er nok bare lidt langsom i optrækket. Ha en dejlig dag!
Hej Monsterscircus,
Mange tak 😀 Var også selv meget tilfreds med det endelige resultat 🙂 Ja, som du skriver, så er de skåret halvt over på midten. Vi prøver at spare mest muligt, hvor det kan lade sig gøre, og synes derfor ikke jeg gad at købe 2 dåser med chokoladerør til 25 kr. stykket. Så jeg endte med at skære dem midt over, og så bruge enderne af jordbærene til at dække af med – for ellers var rørene ikke lange nok til at dække af på kagen.
Tusind tak for svaret! Det var super smart tænkt. Jeg fik os helt tics, da jeg var nødt til at ben dåse nr. 2. Du er simpelthen genial, og har bookmarked billedet her! Tak for hjælpen og ha en god aften.
Det var så lidt 🙂 Ja, de er ret så dyre sådan nogle – i hvert fald hvis man skal bruge 2 dåser til én kage.