onsdag, d. 24. august, 2011
En klassiker fandt vej til dessert/kagebordet i lørdags, hvor vi havde besøg af et par venner. Jeg lavede nemlig en om Rabarber-crumle, da vi havde nogle rester af rabarber i fryseren fra tidlig sommer.
Det er simpelthen super nemt at lave, og tager heller ikke ret lang tid – så det er helt sikkert værd at prøve. Det gode ved en crumble er, at man kan erstatte rabarberene med andre typer af frugter/bær. Jeg skal i hvert fald helt sikkert lave en med æbler på et tidspunkt 🙂
Til 4 personer brugte jeg:
Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Skile kornene ad ved at mase dem med lidt sukker.
Bland rabarber, kornene fra vanillestangen, vanillestangen og sukker i en gryde, og lad massen koge i ca. 10-15 min til kompotten har den rigtige konsistens.
Tag vanillestangen op.
Bland lidt kartoffelmel og vand sammen til en jævning, og rør det i kompotten til det har den rette tykkelse.
Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen. Arbejd ikke for længe med dejen, den skal være smuldrende.
Fordel rabarberkompotten i små skåle, og fordel dejen over dem.
Bag disse herligheder i en 175 grader varm ovn i ca. 35 min. – og lad dem køle let af inden servering.
Kategori(er): Desserter/Is, Gastronomi
Tags: æbler, bær, frugter, havregryn, havresmuld, klassisker, Rabarber-crumble, rabarberkompot, vanillekorn, vanillestang