lørdag, d. 3. december, 2011
Julen nærmer sig med hastige skridt, og da jeg ikke rigtig har tid de næste weekender til at lave noget vidunderligt konfekt, blev det gjort i dag. Vi havde købt en rulle marcipan af 500 g, og jeg fik 4 forskellige konfekt-herligheder ud af denne portion 🙂
Først er der de helt igennem fantastiske Citronkugler med marcipan, hvid chokolade og pistacienødder. Og nøj, hvor er de altså bare gode 😀 så hvis du ikke har lavet konfekt for denne jul endnu, så vil jeg klart anbefale disse 😀
Dernæst blev der lavet Baileyskugler, med marcipan, Baileys og overtrukket med hvid chokolade. For at gøre dem lidt mere festlige blev de pyntet med lidt sort og hvidt glimmer. En fryd for øjet at åbne dåsen, med disse glimtende kugler 😀
Da halvdelen af marcipanen nu var brugt, blev de resterende konfekt-herligheder de traditionelle med marcipan og nougat. Den første del af denne konfekt, blev udstukket med en blomst, pyntet med mørk chokolade, og den fantastiske nougatkrokant 😀 Nougatkrokaten er virkelig fantastisk, og er super lækkert til det ellers så bløde konfekt.
Da jeg havde lavet blomsterne, var der stadigvæk en del marcipan/nougat tilbage. Jeg endte med at blande noget af nougatkrotaten sammen med marcipan/nougatmassen, så der nu opstod en mere knasende konfekt. Den blev stukket ud som fine blade, overtrukket med mørk chokolade, og pyntet med et fint, rødt sukkerhjerte 🙂
Kategori(er): Gastronomi, Slik/konfekt
Tags: Baileyskugler, citronkugler, hvid chokolade, Julens konfekt-herligheder, marcipan, nougatkrokant, pistacienødder
Jeg har lovet min mor at lave konfekt til julen i år og skal da helt klart prøve at lave dine citron og baleyskugler 🙂
Hvor lang tid tror du at den slags kan holde sig ? kan man lave det nogle dage/uger inden juleaften ?
Hej Line,
Åhh det er svært at sige, men man kan i hvert fald sagtens lave det nogle dage inden juleaften. Men lige hvor mange uger, det tør jeg ikke lige sige.
Når jeg lavet konfekt, så laver jeg det altid omkring den 1. december, og det bliver der så spist af hele december måned og også juleaften – så længe det er overtrukket med chokolade bliver det ikke tørt – og jeg har endnu ikke fået andet end ros for min konfekt (også juleaften :)).
Min kæreste spist lidt konfekt-rester omkring to uger inde i januar her sidste år, og bortset fra at chokoladen ikke var så pæn længere syntes han ikke at han kunne smage den store forskel.
Jeg opbevarer altid min konfekt i køleskabet, også derfor overtrækschokoladen var blevet lidt grim, chokolade har jo ikke så godt af at blive opbevaret i køleskab 🙂