Forførende citronkugler med marcipan, hvid chokolade og pistacienødder

lørdag, d. 3. december, 2011

I dag har det været store-konfektdag, hvilket indebar jeg jeg afprøvede en opskrift på nogle Forførende citronkugler med marcipan, hvid chokolade og pistacienødder. Holdt da helt op, de er lækre 😀 De er let syrlige hvilket giver en god kontrast til alt det søde konfekt, man får her i julen. Og så klæder hvis chokolade og citron bare hinanden SÅ godt 🙂

Responsen fra kæresten var da heller ikke til at tage fejl af, så hvis du ikke har lavet konfekt for denne jul endnu, så vil jeg klart anbefale disse 🙂 Overvejer faktisk om, jeg skulle have lavet en større portion af dem, for kan se, at de forsvinder lynhurtigt 😛

Opskriften har jeg fundet hos Faster Philip. Jeg halverede nedenstående opskrift, da jeg kun havde beregnet en rulle marcipan til al vores konfekt. Her fik jeg 28 små kugler.

Citronkugler

  • 200 g marcipan
  • 25 g smør
  • 1 citron, saften og skallen herfra
  • 150 g smeltet hvid chokolade
  • 2 dl flormelis

Pynt/overtræk

  • Hvid chokolade
  • Næsten 1 pose finthakkede pistacienødder, hvor skallen er gnedet af (til ½ portion af ovenstående opskrift)

Fremgangsmåde

Marcipanen røres blød med smørret, og der tilsættes herefter citronsaft og skal, samt den smeltede hvide chokolade – man kan med fordel røre den luftig med en håndmixer

Tilsæt herefter flormelis, til massen bliver mere fast – den skal stadig være blød.

Kom den i køleskabet 20-30 min. til massen er mere fast.

Form kugler af marcipanmassen, overtræk dem med hvid chokolade og rul dem i de finthakkede pistacienødder.

 

Kommentarer

  1. Amen altså , de ser jo ganske enkelt fantastiske ud!
    Dejligt at høre de faldt i god jord!

    Glædelig jul 🙂

    Faster Philip

  2. Hej Faster Philip,
    Mange tak 😀 Og de er bestemt faldet i god jord 😀
    Glædelig jul 🙂

  3. Uhm de ser lækre ud. Er pistacienødderne med eller uden salt?

  4. Hej Maria,
    Ifølge den oprindelig opskrift, blev der brugt usaltede pistacienødder. Men jeg brugte bare de almindelige saltede, da jeg ikke gad lige ved hvor man opdriver usaltede pistacienødder henne af i omegnen. Gned så saltet så godt af, som jeg kunne.

  5. hej Carina

    Brugte du bare alm smør eller usaltet smør ?? har hørt det gør en stor forskel..

    sine

  6. Hej Sine,
    Jeg brugte bare almindeligt smør – altså Bakkedal eller lignende. Har godt nok også hørt lidt om det, men oftest synes jeg nu ikke det kommer sig så nøje 🙂 Og når mængden ikke er større, tror jeg ikke, det gør den store forskel 🙂

floral decoration