mandag, d. 13. december, 2010
Jeg har ladet mig falde godt og grundig for en dekoration af julekonfekt. En dekoration jeg så fra Birthe fra NewYorkerByHeart. Jeg har dog valgt at lave mine til baileyskugler – surprice 😛
Jeg vil dog anbefale at holde lidt igen med pebret – mest fordi at det er en meget fin og følsom, glidende overgang til at smagen kan blive bitter. Men når mængden er den helt rigtige, smager det fantastisk.
Kuglerne er ganske simple at lave, da man bare skal bruge:
Ælt marcipanen med lidt flormelis og tilsæt så meget baileys som ønskes. Massen bliver ret klistret, så en ordenlig gang flormelis må der til.
Tril små kugler af marcipanmassen.
Smelt den hvide chokolade i vandbad, og put de kuglerne i en af gangen til de er indsvøbt i chokoladen. Læg dem over på noget bagepapir (eller hvad man ellers har, og pynt dem med knuste peberkorn.
Stil dem koldt indtil chokoladen er stivnet – evt. ha’ dem i køleskabet hele tiden.
Kategori(er): Gastronomi, Slik/konfekt
Tags: baileys-, Baileyskugler, hvid chokolade, indsvøbt, marcipan, rosenpeber