Lakridsmandler indsvøbt i hvid chokolade og kakao

lørdag, d. 4. december, 2010

Jeg er blevet meget inspireret af en opskrift på Lakridsmandler indsvøbt i hvid chokolade og kakao fra Louisa Lorang, og fik lyst til at afprøve opskriften. Jeg valgte at benytte hvid chokolade i stedet for mørk chokolade, som var i den oprindelige opskrift.

Lad mig sige det med det samme, de har en speciel smag. Kan ikke helt finde ud af om det er super fantastisk eller bare lidt hmm jah… Tror lige jeg skal prøvesmage nogle flere, inden jeg kan beslutte mig 😛 Personligt synes jeg, man skal passe på med lakridspulveret, da den meget hurtig kan blive bitter i smagen, hvis man tilsætter for meget af den.

Lakridspulveret kan i øvrigt købes ved bl.a. Panduro hobby 🙂 Det er det samme pulver, jeg brugte til lakridskagen.

Opskriften er denne:

  • 100 g mandler
  • 150 g hvid chokolade
  • Max ¼ dl lakridspulver (prøvesmag gerne kakao/lakridsblandingen, for jeg synes personligt der skal lidt mindre lakridspulver i)
  • ½ dl usødet kakao

Fremgangsmåde

Rist mandlerne ved 180° i ca. 8 minutter. Lad dem køle helt af.

Smelt chokoladen over vandbad, og kom et par mandler ad gangen i chokoladen.

Fisk dem op med en gaffel, og slå overskydende chokolade af på kanten af skålen.

Bland lakridspulver og kakao, og vend de våde mandler i blandingen.

Læg dem på bagepapir, og lad dem størkne helt inden servering. Når de er størknet, lægges nogle af mandlerne i en si, og det overskydende pulver bankes af. Benyt samme fremgangsmåde indtil alt det overskydende pulver er banket af mandlerne.

Kommentarer

  1. UM…jeg elsker lakridsmandler men hvor kan man købe lakridspulver og hvad koster det?
    KH Pia

  2. Hej Pia,
    Jeg købte i sin tid lakridspulvret ved Panduro Hobby – mener det kostede 60-70 kr. Har dog tidligere læst mig frem til at man vidst også kan få det ved helseforretninger meget billigere.

floral decoration