tirsdag, d. 21. december, 2010
Vi har fået noget forholdsvis let aftensmad i går bestående af bacon-indsvøbt bøf med basilikum og oregano, samt grapefrugt- og melonsalat. Kan egentlig ikke huske, hvor jeg har fået opskriften på bøffen fra, det har vidst været en eller anden brochure, jeg fik engang for mange år siden – som jeg så ikke lige kan finde nu. Men da jeg har lavet denne type bøf flere gange efterhånden, kunne jeg godt huske opskriften i hovedet.
Vi fik som sagt en lækker salat bestående af grapefrugt, melon, agurk og rødløg. Synes det er lækkert at få noget mere let mad her i denne juletid. Retten kan dog med fordel også serveres om sommeren.
Hak løget fint, og rør det i det hakkede oksekød. Tilsæt oregano, basilikum og salt og peber.
Form kødet til runde bøffer. Vikl baconskiverne rundt om bøfferne, og fæstne det med en tandstik. Som regel er det nok at bruge 1 skive bacon pr. bøf.
Steg bøfferne på en varm pande til de er gennemstegte.
Fjern top og bund på grapefrugten. Skær siderne af, og skær mellem hver lamel af grapefrugten, så du ender med at få fileter. For at undgår alt for meget væske, duppede jeg dem med et stykke køkkenrulle. Hæld dem efterfølgende i en skål.
Skær rødløget over i halve, og skær tynde både, som tilsættes grapefrugten sammen med melon i mindre stykker. Udhul agurken for kerner ved at skære den over på langs og fjerne det våde saftkød. Skær den efterfølgende i skiver, og tilsæt den resten af salaten.
Server salaten med en smule mørk balsamicoeddike og olie dryppet over, samt de færdig-stegte bøffer.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: agurk, Bacon-indsvøbt bøf med basilikum og oregano, grapefrugt- og melonsalat, jul, rødløg, sommer