lørdag, d. 4. juni, 2011
Vi havde en lille rest mandler tilbage, og fik derfor lyst til at eksperimentere en smule. Det kommer sig egentlig af, at jeg smagte nogle vidunderlige mandler på den skole, jeg er på pt. Kollegaen, som havde disse med, kendte desværre ikke opskriften på dem, da de var fra Tyrkiet. Vi snakkede lidt om, hvordan man mon kunne laves disse mandler. Jeg gik derfor igang med at eksperimentere lidt, og de her mandler blev godt nok lækre.
De smager egentlig meget af de brændte mandler man får til jul – men med et twist af sesamfrø. Så man kan desværre nemt komme til at spise for mange af dem 😛
De tager i øvrigt ingen tid at lave.
Varm honningen op på en pande og tilsæt mandlerne. Lad dem riste lidt ved ret høj varme, og tilsæt sesamfrøene. Lad det riste i ca. 5 min. til blandingen begynder at karamellisere/dufte.
Tag mandlerne af varmen og bred dem ud på et stykke bagepapir, så de kan afkøle. Vær OBS på at mandlerne bliver skilt ad, mens de er varme – så de ikke klister sammen.
Kategori(er): Gastronomi, Slik/konfekt, Snacks
Tags: Akaciehonning-ristede mandler med sesamfrø, brændte mandler, jul, karamellisere
Det var da en super ide – jeg tror jeg vil prøve at lave nogle hvor mandlerne er ristet lidt inden så de har en mere røget smag også vende dem i honning opløst i meget lidt vand. Ryste dem i en pose med seasam også ind i ovnen med dem i en 15 til de “tørret”.
Det var da en super ide – jeg tror jeg vil prøve at lave nogle hvor mandlerne er ristet lidt inden så de har en mere røget smag også vende dem i honning opløst i meget lidt vand. Ryste dem i en pose med seasam også ind i ovnen med dem i en 15 til de “tørret”.
Det var da en super ide – jeg tror jeg vil prøve at lave nogle hvor mandlerne er ristet lidt inden så de har en mere røget smag også vende dem i honning opløst i meget lidt vand. Ryste dem i en pose med seasam også ind i ovnen med dem i en 15 til de “tørret”.
Hej Kristin,
Åhh det lyder også bare lækkert 😀
Hej ,jeg har prøvet at lave mandlerne ,men jeg ved ikke hvad jeg har gjort forkert,men de er helt klisterede ? Hjælp
Hej Doris,
Når jeg laver dem bliver de også en smule klistret i det – dog stivner meget af honningen ligesom karamel. Men mine føles også lidt klistret i overfladen.
kan man lave dem med en anden slags flydende honning el kan man også lave dem med “hård´´ honning
Jeg har prøvet at rulle mandlerne i sesamfrøene,(lige som havregrynskugler rulles i kokos) i stedet for at putte dem i den varme honning. Så bliver de som dem, man køber i Grækenland.