Chewy chocolate chip cookies

lørdag, d. 25. august, 2012

Sidste uge bagte jeg nogle Chewy chocolate chip cookies – vi var nemlig budt fint velkommen på vejen, og synes lige vi skulle sige tak til vores nye naboer for det. Så da jeg havde min normale fredags-fridag gik jeg i krig 🙂

Jeg fandt opskriften hos Maiken fra Donningemad, som var meget imponeret over disse cookies. Faktisk lå de på en delt første-plads med de lækre havregryn cookies – så det tegnede jo lovende. Da jeg så småt var begyndt at arbejde med dejen, kunne jeg se at det her lignede ret så meget opskriften på gulerodskage cookies – en dej, der flød alt for meget ud. Så jeg tog selvfølgelig ved lære af det, og tilsatte kun halvt så meget olie, som der stod i opskriften. De fik derfor også en helt anden form, end Maikens.

Til gengæld vakte de stor lykke hos kæresten, som selvfølgelig også lige skulle prøvesmage en 🙂 Personligt synes jeg disse chokoladecookies samt havregryn cookies er en anelse mere chewy i konsistensen i disse – måske det kan være den nedjusterede olie, der gjorde det. Disse cookies blev desuden ret så sprøde på ydersiden, hvilket jeg personligt synes var ret lækkert. Men udover det smagte de super godt – og det er bestemt nogle jeg kommer til at lave igen 😉

Til næste gang vil jeg opjustere olien en smule, hvilket også er det nedenstående opskrift er på.

Jeg lavede dobbeltportion, men til en enkelt portion kan man beregne cirka 30 cookies.

  • 275 g brun farin
  • Kornene af 1/2 vanillestang
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 stor tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 200 g chokolade, grofthakket (jeg tog halvt lys chokolade og halvt mørk chokolade
  • 3/4 dl olie

Fremgangsmåde

Brun farin, vanillekorn og æg piskes lyst og luftigt med en elpisker.

Bland mel med bagepulver, natron og salt og pisk det i æggemassen på lav hastighed.

Rør olie og chokolade i til dejen er ensartet, dejen vil være ret fugtig og snasket.

Dæk skålen til og lad den hvile i køleskabet en times tid.

Fordel en lille tsk dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg satte 9 cookies på en bageplade.

Bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter ved 175 grader, de må gerne se en smule ufærdige ud, når du tager dem ud – det er det, der gør dem så gode.

Lad dem hvile i 5 minutter på bagepladen og ryk dem herefter over på en rist, hvor de køler helt af.

Kommentarer

  1. Wow, de ser altså alvorligt gode ud! Elsker at læse opskrifter på din blog, fordi du altid skriver om dine erfaringer og ændringer, og hvad du vil gøre næste gang 🙂

  2. Det var de også 😀 Man kan jo lige så godt dele sine erfaringer ud, i stedet for at begå “fejlen” to gange 🙂

  3. Uhm, jeg får helt lyst til at lave dem igen! Faktisk synes jeg ikke at mine flød for meget ud, for dejen sætter sig lidt når den kommer på køl. Men måske man alligevel godt kan spare en smule på olien, det vil jeg prøve næste gang :)Lækre billeder du tager – som altid! 🙂

  4. Hej Maiken,
    Ja, det er selvfølgelig rigtig at dejen sætter sig – men godt smagte de nu 😀 og mange tak mht.billederne 🙂

floral decoration