Gulerodskage cookies med citrus/cream cheese frosting

fredag, d. 6. april, 2012

Ja, som navnet antyder kan det åbenbart godt lade sig gøre at lave nogle gulerodskage cookies. Jeg faldt for en opskrift hos den altid inspirerende Tish Boyle, som jeg selvfølgelig måtte afprøve. Idéen med at kunne bage en gulerodskage i form af cookies, lød meget interessant.

De smagte virkelig lækkert – præcis som gulerodskage cookies skal smage. De er let seje i det i midten, og med sprød kant. Men dog ikke særlig tykke. Jeg ved desværre ikke, hvor mange cookies jeg fik ud af opskriften, da jeg brugte adskillige plader, på at finde ud af den rigtig størrelse på disse cookies. Det var åbenbart ikke sådan lige til, når de hæver ret så meget/flyder meget ud, og målene ikke passer i forhold til en normal dansk opskrift.

Da disse cookies skal lægges sammen med en citrus/creme cheese frosting, kan de ikke lægges sammen flere timer i forvejen, da de ellers vil blive bløde. Frostingen skal være køleskabskold.

Cookies’ne smager i øvrigt også ganske fint uden frosting 😉

Dejen

  • 250 g smør
  • 217 g lys muscovado-sukker
  • 200 g almindelig sukker
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 store æg
  • 260 g mel (måske en smule mere)
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 ¼ tsk stødt kanel
  • 81 g havregryn
  • 155 g revne gulerødder
  • 70 g hakkede valnødder

Citrus/cream cheese frosting

  • 225 g flødeost
  • 125 g smør
  • 115 g flormelis
  • 1 tsk vanillesukker
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk fintrevet citronskal

Fremgangsmåde

Pisk smør, begge sukker, salt og vanillesukker sammen i ca. 5 minutter, til massen er let og luftig.

Tilsæt æggene et ad gangen.

Tilsæt mel, natron, bagepulver, kanel lidt efter lidt. til det lige netop er samlet.

Rør havregryn og de revne gulerødder i, samt de hakkede valnødder. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet til den er mere fast i det.

Fordel en lille tsk. dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være meget god plads mellem hver dej-klump, og max 9 på hver bageplade.

Bag dem i en 175 grader varm ovn i 12-15 minutter til de er gyldne.

Lad de færdigbagte cookies afkøle lidt på bagepladen, når de er ved at være lettere sprøde i det, overføres de til en rist, for at køle helt af.

Herefter laves frostingen.

Pisk flødeost sammen med smør og flormelis ved medium-hastighed i ca. 6 minutter, til massen er let og luftig.

Tilsæt vanillesukker, salt og citronskal.

Sprøjt herefter cremen ud på en cookie, og læg en cookie ovenpå.

Kommentarer

  1. Mmm..! De ser fantastisk lækre ud Carina!!

  2. Heysa Anja 😉
    De var også rigtig gode 😀

  3. Det var da en sjov idé, den har jeg ikke set eller smagt før. Det kan da være de skal prøves en dag. :o)

  4. Hej Kristina,
    Ja, jeg synes også idéen var ret sjov, og måtte derfor også afprøve den 😀

  5. Gør det nogle forskel om hvis man kun bruger almindelig sukker?

  6. Hej Collia,
    Hmm det tør jeg faktisk ikke sige. Jeg har dog før læst mig frem til at brun farin eller muscovadosukker er med til at gøre dem lidt mere seje i det. Men du må ikke lige hænge mig op på det.

  7. Det lyder bare SÅ lækkert!

  8. Hej Louise,
    De var bestemt også lækre :)

  9. Hvordan kan man opbevare dem, tænker fyldet skal vel helst være på køl og cookiesne bliver vel bløde hvis de kommer på køl så hvad gør man?

  10. Hej Sara,
    Jeg ville opbevare dem i en småkagedåse, og så fyldet i køleskabet. Og lige inden de serveres, lægges de sammen :)

floral decoration