Store, lækre chokoladecookies

mandag, d. 3. januar, 2011

Store, lækre chokoladecookies

Lige siden jeg købte bogen The hummingbird bakery kagebog, har jeg haft lyst til at bage nogle store, lækre chokoladecookies. Og i dag blev de så afprøvet 😀

Åhh de er altså virkelig lækre og meget chokoladefyldte, idet der til en almindelig portion skal bruges næsten ½ kilo mørk chokolade 😀 Jeg valgte dog at halvere opskriften, så vi ikke ville få alt for mange chokoladecookies herhjemme på én gang 🙂

I følge opskriften bliver der 12 cookies (jeg fik 6 pga. min halvering), men tror at jeg vil lave dem lidt mindre næste gang, for de blev altså MEGET store 😛

  • 50 g usaltet smør (jeg brugte bare almindeligt smør)
  • 450 g mørk chokolade, grofthakket
  • 2 æg
  • 170 g lyst muscovadosukker (jeg brugte almindelig sukker)
  • 1/4 tsk vanilleekstrakt (jeg brugte ca. ½ tsk vanillesukker)
  • 85 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 170 grader.

Smelt smør og halvdelen af det hakkede chokolade over vandbad, til det er smeltet.

Pisk æg, sukker og vanille godt sammen. Hæld chokoladeblandingen i, og pisk ved lav hastighed, til det er godt blandet.

Si mel, salt og bagepulver sammen i en anden skål, og rør det i chokoladeblandingen ad 3 gange – rør godt efter hver gang.

Fordel tilsidst resten af det hakkede chokolade i blandingen.

Læg 6 lige store klatter dej på 2 klargjorte bageplader. Sørg for, at der er god afstand, så kagerne kan flyde ud under bagningen.

Bag kagerne i ca. 10 -15 min – check regelmæssigt efter 10 min. De er færdige, når overfladen begynder at revne og skinne.

Lad kagerne køle lidt af på pladerne, før de vendes ud på en bagerist og køler helt af.

Kommentarer

  1. De ser simpelthen så himmelske ud, blev også forelsket i dem da jeg så dem i min egen bog. Venter på en anledning til at prøve dem! Så godt med en anmeldelse 🙂

  2. Du kan godt glæde dig 😀 Især når de er nybagte og afkølet… Åh mums… 😀

  3. HELT vildt mums 😀 Bagte dem i dag. Tillader mig at kopiere teksten direkte fra din blog så jeg ikke skal til at skrive af fra bogen, hehe. Så tak for at du gad skrive opskriften ind 😉

  4. Ja, de er nemlig bare helt vildt gode 😀 He he det er bare helt i orden 🙂 Bare du lige noterer, hvis du også har brugt mine rettelser 🙂 Og det var så lidt 😀

  5. Hej Carina,

    Har netop bagt dine cookies, og alene tilberedningen af dem er jo i sig selv en lise for næsen og en fryd for øjet. Nøj, hvor det duftede, og nu efterfølgende løber tænderne i vand ved tanken om at smage. 😀
    De er alt det, jeg vil have af chocolate cookies – overdådige og rige på chokolade. SKØNT med ægte cookies.

  6. Hej Karina (godt navn ;))

    Er glad for du kunne lide dem. De er også bare helt vildt gode og dufter virkelig godt 😀

  7. Hej Karina.
    Jeg har lige lavet de her cookies, og nej hvor er de gode! Jeg er normalt ikke vildt god til at bage, men jeg kan ikke forestille mig at de kunne være blevet bedre. Fem stjerner!

  8. Hej Miriam,
    Godt du kunne lide dem, for ja de er nemlig helt vildt gode 😀

  9. De her småkager er bare alt alt for gode! Jeg lavede dem i anledning af at nogle venner kom på besøg og de var et kæmpe hit. Jeg puttede lidt valnødder i, det kan anbefales hvis man ikke vil have at det hele skal gå op i chokolade.

    //julie

  10. Hej Julie,
    Er glad for at de var en succes 😀 Burde egentlig også selv meget snart få lavet dem igen, for de smager jo SÅ godt 😀 Det kunne jeg godt forestille mig, også ville være super lækkert med nødder i 🙂

  11. Er det en almindelig bageplade de ligger på? Bare for at få en idé om størrelsen.

  12. Hej Rikke,
    Ja, det er en ganske almindelig bageplade 🙂

  13. Sprængfyldt med chokolade! De er simpelthen himmelske <3

    Er på vej ud for at købe ind til dem, og mine tænder løber i vand bare ved tanken – kan slet ikke vente 😀

    Tusind tak for opskriften

  14. Hej Alberte,
    Håber du kan lide dem 🙂

  15. OH My ! de ser bare SÅ gode ud 😀 har lige taget første portion ud af ovnen. kom åbenbart til at lægge dem i større toppe end man skulle for de er bare enorme gigantiske kæmpe NAM NAM cookies 😀 😀

  16. Hej Mette,
    Ha ha ja, de bliver altså bare virkelig store, hvis man ikke holder lidt igen med klatterne 😀 Håber du kan lide dem 🙂

  17. Hej Carina
    Hvor mørkt var det chokolade du brugte til dem, sådan rent procentmæssigt? 🙂
    Og nøj dem skal jeg da snart bage!:)

  18. Hej Chantal,
    De er også super gode 🙂 jeg brugte bare almindelig billig mørk chokolade. Man kan nok lave dem endnu mere intense i chokoladesmagen ved at bruge en chokolade med højere kakaoprocent 🙂

  19. Okay, jeg blev bare helt i tvivl fordi de netop så så mørke ud. 🙂 Men så vil jeg prøve mig lidt frem! 🙂

  20. Gør du det 🙂 Håber du kan lide dem 🙂

  21. kan disse fantastiske cookies fryses??

  22. Hej Karina,
    Nej, jeg vil absolut ikke anbefale at fryse dem. De er bedst, når de er nybagte 🙂

  23. Hej
    De ser lækre ud.
    Når du bruger 450 chokolade, får du så kun 6 kager??
    Vh Gitte

floral decoration