søndag, d. 31. juli, 2011
Jeg havde en mindre trang til boller med chokolade, og blev selvfølgelig nødt til at bage nogle 🙂 Jeg havde ikke prøvet at putte chokolade i opskriften på Bamse og kyllings askeboller, efter jeg omsider fandt den lækre opskrift frem fra gemmerne. Så det var selvfølgelig den opskrift, der blev benyttet.
Mums, siger jeg bare hvor er det lækkert 😀 Der er nu ikke noget, der er så godt, som lune, friskbagte boller, der næsten lige er kommet ud fra ovnen. Og at der så er lækre chokoladestykker i, gør det jo bare endnu bedre.
Jeg valgte som sagt at bruge denne opskrift, og tilsatte hakkede lys, mælkechokolade i dejen sammen med melet.
Jeg synes dog at bollerne krævede lidt længere hævetid ved første hævning, end hvad opskriften lyder på, når der ikke er chokoladestykker i dejen. Jeg tror bollerne fik ca. 1 time, inden dejen havde nået dobbeltstørrelse, og gav efter, når man trykkede den let i toppen (et godt trick jeg lærte, da jeg var i gang med at uddanne mig til køkkenassistent).
Men bollerne var ligeså luftige og lækre, som uden chokolade 🙂
Som det ses bliver bollerne ret store, og man kan naturligvis godt få flere end 12 boller ud af opskriften, ved at lave dem mindre. Jeg synes dog, der er noget meget fascinerende ved boller, der er store og luftige i stedet for halvsmå og kedelige, så mine er altså altid store 😀
Kategori(er): Brød, Gastronomi
Tags: askeboller, Bamse og kylling, chokoladeboller, lækre, luftige og uimodståelige boller med chokolade, Store
Hej jeg skulle lige spøger hvor meget chokolade du kom i dejen 🙂 taak 🙂
Hej Sara,
Hov, ja det har jeg vidst ikke fået skrevet. Jeg mener, at det er 200 g., men bliver faktisk lidt i tvivl nu.
Heejsa igen, på hvilken slag ovn tændte du ovnen på. (varmluft) eller ?
Hej Sara,
Når jeg bager, bruger jeg altid almindelig ovn 🙂 Varmluft er god til andre ting, fx ovnkartofler, men lige præcis ved brød og kager, bruger jeg aldrig varmluft.
Jeg bagte dem her i aftes, og de er virkelig gode! Synes dog ikke at chokoladen smagen slår så meget igennem med mælkechokoladen, så jeg vil nok bage dem med mørk chokolade næste gang. Men selve bollen var rigtig god. 🙂 Og forresten, det er en super awesoe blog du har, jeg vil lave SÅ mange af dine opskrifter!
Hej Lea,
Mht. chokoladen så tror jeg, det er en smagssag. Jeg kan personligt bedre lide mælkechokolade i kager mv., så det afhænger nok af, hvad man mest er til 🙂 Og tusind tak for komplimenten, dejligt at kunne inspirere 🙂