torsdag, d. 2. september, 2010
Jeg havde lyst til at afprøve noget andet til aftensmad i dag. Fandt denne opskrift på bagt laks med mandeltopping og balsamicorødder for nogle dage siden, så i dag skulle den afprøves. Jeg er normalt ikke den store fiskespiser, for at sige det mildt, og har faktisk aldrig prøvet at få laks på den måde før, så var spændt på udfaldet.
Jeg var vild med mandeltopping’en, som var oven på laksen. Laksen smagte ok, men den havde den der lidt trælse fiskesmag, som jeg ikke bryder mig om. Er nok mere til lyssej, fiskefrikadeller og fiskefileter. Men det var absolut ikke så slemt, at jeg ikke kunne spise den. Kæresten derimod var vild med laksen, men nu er han også mere fiskespiser 😀
Balsamicorødderne smagte ikke af så meget faktisk. Havde måske håbet på, at hvidløget var trængt mere igennem. Men det ved man så til næste gang, retten skal laves 🙂
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Skræl rødbeder og gulerødder, og skær dem i stave. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Svits rødbeder, gulerødder og hvidløg let i smør i en stor gryde, wok eller sauterepande for fuld varme, mens du rører – rødderne må ikke blive brune. Krydr med salt og peber.
Tilsæt appelsinsaft og balsamico, læg låg på, og lad rødderne simre i 10-15 minutter. Rør af og til. Smag til med salt og peber, og vend hakket persille i.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Pres hvidløgsfeddene. Hak mandlerne groft. Rør hvidløg, mandler, smør, limesaft, salt, peber og hakket krydderurt sammen, og fordel blandingen oven på laksen. Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er netop gennembagt.
Server laksen direkte fra ovnfadet med balsamicorødder og lidt godt brød som tilbehør.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: Bagt laks, fiskefileter, fiskefrikadeller, gulerødder, lyssej, rødbeder, Valnøddebrød
En topping der klart skal afprøves – også bare som en anden slags bruschetta. 🙂
Hej Karina,
Det smager også rigtig lækkert – uh ja, det kunne jeg også godt forestille mig, ville smage godt 🙂