lørdag, d. 1. oktober, 2011
Græskarsæsonen er over os, og da jeg elsker farver på mad, så er det naturligvis med at udnytte de skønne orange farver, græskarene giver. Jeg valgte derfor at bage dette sprøde og bløde græskarbrød med hokkaido græskar, kerner og grahamsmel 😀
Nøj, det er altså bare lækkert 😀 Og sikke nogle store og fine brød, der blev ud af opskriften. Og netop af samme grund, er det vigtigt at man benytter en stor skål, da der er ret meget dej. Det færdige resultat af dette brød er en super lækkert madbrød, der på en og samme tid har en sprød skorpe og en svampet og blødt midte. Helt klart et brød, der kan anbefales 😀
Jeg fandt i sin tid opskriften hos Hjerteforeningen.
Rist græskarkernerne på en tør pande til de ”puffer”, og afkøl dem let.
Skræl og udkern græskaret og riv græskarkødet.
Smuldre gæren i en skål, og rør vandet i, så gæren bliver opløst.
Tilsæt honning og salt
Kom det revne græskar og de fleste græskarkerner – men gem lidt til pynt.
Tilsæt durummel, grahamsmel, og det meste af hvedemelet – og ælt til dejen har en passende konsistens.
Dæk skålen med dejen til, og lad dejen efterhæve i ca. 1 time et lunt sted.
Form dejen til to brød og lirk dem over på en bageplade, der er drysset med hvedemel eller beklædt med bagepapir.
Drys brødene med en smule mel til pynt.
Lad dejen hæve ½ times tid tildækket.
Drys brødene med resten af græskarkernerne.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 45-min til 1 time til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden.
Kategori(er): Brød, Gastronomi
Tags: akaciehonning, durummel, græskarkerner, kerner og grahamsmel, Sprødt og blødt græskarbrød med hokkaido græskar