Den ultimative lækreste ovnbagte tomatsuppe med hokkaido-græskar brød

søndag, d. 6. november, 2011

Ovnbagt tomatsuppe
Efterår er lig med suppetid, og da det var længe siden, vi havde fået tomatsuppe bestod aftensmaden af det i går. Dette er simpelthen den ultimative lækreste hjemmelavede tomatsuppe, jeg har smagt. Nøj det var godt. Det, der er speciel ved denne, er at alle grøntsagerne ovnbages i 45 minutter, inden de bliver tilsat i suppen. Det gør en verden til forskel i smagen. Absolut ikke sidste gang, den bliver lavet 😀

Opskriften er fra Closet Cooking – en af mine favorit-madbloggere. Vi fik serveret det lækre hokkaido-græskar brød til, som vi stadigvæk har noget tilovers af. Så alt i alt et super lækkert efterårsmåltid.

Til 2-3 personer skal der bruges:

  • 1 kg tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg med skal
  • Olie
  • Salt og peber
  • 1/4 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • Ca. 4,8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • ½ dl fløde (kan undlades, men giver suppen en fin afrunding i smagen)

Tilbehør

Fremgangsmåde

Blancher og flå tomaterne ved at skære et tyndt kryds i hver tomat, læg dem i kogende vand i nogle sekunder, og herefter hælde koldt vand over dem.

Flå skindet af dem, skær dem i kvarte og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir med den skårende side op ad.

Skær peberfrugten halvt over, fjern kernerne og læg dem på bagepladen.

Løget skæres i ringe og lægges også på bagepladen, sammen med hvidløgsfedene med skallen på.

Dryp lidt olie udover grøntsagerne, og krydr med salt og peber.

Bag dem i en 190 grader varm ovn i ca. 45 min. – evt. hæld lidt af væsken fra under tiden i ovnen, hvis de væsker for meget.

Hæld alle grøntsagerne i en gryde – husk at fjerne skallen fra hvidløgsfedene, sammen med vand, bouillon, paprika og oregano, og lad suppen koge i ca. 15 min.

Blend suppen, og tilsæt tilsidst fløde. Hvis grøntsagerne er blevet saltet for meget til at starte på, kan man tilsætte lidt ekstra fløde i suppen, til at udjævne den salte smag.

Server suppen med græskarbrødet, og creme fraichen.

Kommentarer

  1. Mums, det ser godt ud 🙂 Jeg har den faktisk også liggende på min – LANGE – liste……

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Hej Birthe,
    Den var simpelthen også SÅ lækker, så den fremgangsmåde kan klart anbefales 🙂

  3. Er i gang med at lave suppen for nok 10. gang, så tænkte det var på sin plads at takke dig for denne vidunderlige opskrift. Alle dem jeg har serveret den for, har været vilde med den – endda så meget at opskriften er nu vidt spredt i min omgangskreds, så for det 🙂

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration