mandag, d. 12. november, 2012
Elsker bare farvestrålende salater – især i en kold og mørk tid, som vi efterhånden er ved at være godt inde i. Man lyser helt op af glæde ved synet af den gyldne orange farve fra hokkaido-græskaret, den fine røde farve fra de saftige granatæble-kerner og modspillet med de spæde grønne salatblade. Så det var en sand fornøjelse med farverne i dagens aftensmad. Som tilbehør fik vi stegt flæsk – stegt flæsk behøver nemlig ikke kun at være stegt flæsk og persillesovs 😉
Det, der tager længst tid ved retten er at forberede græskaret. Der skal lægges lidt kræfter i, når sådan en skal skrælles og skæres ud i tern. Det tog dog heldigvis kun cirka 20-25 i en 200 grader varm ovn, og så var de bagt møre. Granatæble-kerner smager generelt ikke af så meget, men giver et herlig syrlighed til det ret søde græskar, og det salte stegt flæsk.
Umiddelbart vil jeg mene, at et lille hokkaido-græskar rækker til 2-3 personer – vi havde lidt tilovers. Så man skal nok beregne lidt ekstra til 4 personer.
Til 2 personer brugte jeg:
Fremgangsmåde
Skræl/skær skrællen af hokkaido-græskaret. Fjern kernerne, og skær den efterfølgende i tern.
Læg ternene i et ovnfast fad, drys med birkes, et par presset fed hvidløg, lidt olie og krydr med salt og peber. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter – eller til de er møre.
Steg alt imens flæsket – evt. bag dem i ovnen, og drys lidt salt på.
Fordel lidt blandet salat i en skål, og tilsæt forårsløg, der er skåret i tynde, skrå skiver.
Skær granatæblet over – men pas på ikke at ødelægge kernerne. Tag kernerne ud, og fordel dem i salaten.
Server salaten med hokkaido-græskar og det stegte flæsk.
Jeg elsker alternative salater og denne her ser vikelig god ud. Og perfekt her til efteråret. Den må laves så snart jeg får købt et par græskar.
Hej Nilssons Ambrosia,
Mange tak – den var også ret så lækker 😀
Et tip. Det er helt unødvendigt at skrælle græskaret. Kan sagtens laves og spises med skal. Det smager mindst lige så godt