Sprøde æbler på langs med mandeltoscaglasur

søndag, d. 30. oktober, 2011

Der findes næppe noget bedre end en lille æbledessert på sådan en grå og trist efterårssøndag i slutningen af oktober. Og disse sprøde æbler på langs med mandeltoscaglasur lysner helt klart op på humøret 🙂

Og humøret var bestemt også i top i fredags, hvor Rihanna jo var i byen for at give koncert. Den var intet mindre end fantastisk 😀 Og for engangsskyld kunne jeg rent faktisk se op på scenen –  det er ellers meget, meget sjældent, jeg kan det med min højde – specielt når høje mennesker altid går ind foran en, så de blokerer udsynet fuldstændigt. Men ok, der skal jo så heller ikke så meget til, for at man er høj i min verden 😛

Nå, tilbage til den her lille dessert 😉 Opskriften har jeg fra bogen Æblekager, og andet småt og godt med æbler. Jeg elsker simpelthen æbler i desserter og kager, og derfor er jeg også lykkelig over, at jeg i sin tid købte denne bog. Og som alle de andre opskrifter, jeg har prøvet fra bogen, er disse sprøde æbler på langs også super lækre og vidunderlige.

Smager i øvrigt super lækkert med en klat creme fraiche til.

Desserten giver 6 portioner.

  • 2 dybfrosne butterdejsplader
  • 3 små æbler
  • 1 æg til pensling (alternativt kan pensles med lidt smør – fandt nemlig ud af, at vi ikke havde flere æg)
  • 25 g smør
  • ½ dl sukker
  • ½ spsk mel
  • ½ spsk mælk
  • ½ dl mandelflager eller splitter

Fremgangsmåde

Lad butterdejspladerne tø op, og rul dem ud, så de bliver nogle centimeter længere – der skal være plads til 3 halve æbler med nogle centimeters mellemrum på hver plade.

Skræld æblerne, del dem midt over og fjern kernehuset.

Skær dem i tynde skiver, men hold skiverne sammen, så æbleformen bibeholdes.

Læg 3 halve æbler på hver butterdejsplade (start med at lægge et i midten).

Rør ingredienserne til toscaglasuren sammen i en lille gryde – smør, sukker, mel, mælk og mandelflager/splitter, og varm den op under omrøring.

Tryk og makér imens en rende rundt om æblerne, brug fx skaftet af en ske eller andet, der ikke er skarpt.

Pensl æblerne og butterdej med sammenpisket æg.

Hæld glasuren over æblerne og lad den løbe ned imellem skiverne.

Bag æblestængerne i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter, til de er blevet lysebrune.

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration