lørdag, d. 9. april, 2011
Jeg smuttede lige en tur hjem til min mor og far i dag, og som altid fik jeg lige lov at bage lidt 😀 I dag blev det så til en Æbletærte med akaciehonning, ristede pinjekerner og flødeskum med appelsinskal. Uh den er bare god 😀 Det er ikke første gang, jeg laver den, men det er ved at være ret lang tid siden, jeg lavede den sidste gang. Så nu var det på tide at få smagt vidunderet igen 😀
Jeg er helt vild med smagsnuancerne i de ristede pinjekerner, æblerne kontra flødeskummet med appelsinskallen. Det er virkelig lækkert, og giver samtidig en meget traditionel tærte et lidt anderledes præg. Opskriften er i øvrigt fra bogen Æblekager – og andet småt og godt med æbler. Det er bare rigtig mange lækre opskrifter i den bog, og har da også fået afprøvet nogle stykker efterhånden.
Jeg har dog valgt at ændre lidt i tærtebunden, da jeg synes der skulle lidt mere af den til at dække tærteformen.
Tænd for ovnen på 175 g.
Bland alle ingredienserne til tærtebunden. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og stil den i fryseren i ca. 15 min.
Forbag herefter tærtebunden i ca. 5-10 min. – alt efter ovntype. Bunden skal begynde at have en sprød overflade.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver. Læg de skiveskårede æbler på tærtebunden.
Pensl med smør, fordel honningen jævnt over æblerne og drys pinjekernerne over.
Bag tærten i ca. 40 min., til æblerne er bløde, og pinjekernerne efterhånden bliver ristede.
Lad tærten køle lidt af.
Hæld piskefløde og fintrevet appelsinskal i en skål. Pisk ved lav-medium hastighed flødeskummet let-stift, så den ikke bliver grynet.
Server flødeskummet til den lækre æbletærte.