mandag, d. 23. juli, 2012
Vi har fået super lækker sommeraftensmad i dag, som bestod af Sesam- og birkes-paneret skinkeschnitzel, nye ovnbagte kartofler med dild, agurkesalat og hjemmelavet aioli. Wow det var bare godt 😀 Der er ikke noget bedre end hjemmelavet agurkesalat, og når den tilmed er mild og nem at lave, så bliver det ikke bedre og mere sommerligt.
Vi havde en rest af hjemmelavet mayonnaise fra i fredags af, og jeg udnyttede derfor muligheden til at lave den skønneste aioli – eller hvidløgsmayonnaise, som er virkelig skønt tilbehør til kartofler og kød. Jeg har noget tid gået og tænkt lidt over, hvordan caféer laver sådan nogle lækre kartofler – der er bare et eller andet særligt over dem. Men det viser sig, at det slet ikke er så svært at lave, når man nu køber nogle fine, små nye kartofler med skræl på. De får sådan en lækker blødhed, af at være en tur i ovnen – nok også en af grundende til at vi blev ekstra mætte i dag, for det er jo ikke til at stå for sådan nogle.
Til 2 personer har jeg brugt:
Vask kartoflerne fri for jord, og fordel dem på en bradepande med bagepapir. Hæld godt med olie ud over dem, og drys med groft salt.
Bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka 30-40 minutter – eller til de bliver fine gyldne, og er nok.
Paner imellem tiden skinkeschnitzlerne, ved at fordele en god blanding af sesamfrø og birkes på dem.
Steg dem på en pande med lidt olie og smør, til de er færdigstegte.
Alt imens skinkeschnitzlerne steges forberedes aioli’en. Der presses 1-2 fed hvidløg i, og røres ca. ½ tsk sennep i – smag til.
Hæld de ovnbagte kartofler i en skål, og bland det sammen med lidt hakket dild.
Server kartoflerne, skinkeschnitzlerne og aioli’en med den hjemmelavede agurkesalat.