lørdag, d. 5. januar, 2013
Vores nytårsaften forløb ganske stille og roligt. Vi havde et par venner på besøg, og vi nød det første nytår her i huset. Tiltrods for at vi bor oppe over selve Vejle by, har vi ikke udsyn til at kigge ned. Men vi havde dog et super fint udsyn alligevel til alle de mange fine raketter, der blev sendt i vejret og lyste himlen flot op. Jeg kan godt lide at gøre noget ud af maden, men er nok ikke rigtig til de store fine nytårsmenuer, som mange gør vildt meget ud af sådan en aften. Synes det skal være nem at gå til, og helst ikke koste en bondegård. Vores forret bestod derfor af nogle små tortilla-trekanter med sauterede rødløg og timian på bund af feldsalat med aioli. Super, super lækker forret, hvis man ikke er til fisk.
Og langt de fleste af ingredienserne havde vi i forvejen, så der skulle ikke købes så meget ind til det.
Til 4 personer blev der brugt:
Skær rødløget i mindre både, og sautere det let på en pande med lidt olie i ca. 10 min. ved middelvarme til de er blevet bløde – de må endelig ikke blive branket og sorte.
Fordel 2 tortilla-pandekager på en bageplade med bagepapir (den sidste fordeles på en anden bageplade), og fordel revet ost ud over dem.
Fordel herefter rødløget og drys med friske timianblade.
Bages i en 210 grader varm ovn i ca. 10-15 min.
Ligeså snart de bliver taget ud af ovnen, skæres de i trekanter – ellers kan de godt stivne, og så bliver det svære at skære dem ud. Jeg skar 4 lange stykker og af én pandekage, og skar herefter skrå skiver, så der dannede sig trekanter. Saml ca. 3 trekanter, og sæt evt. små træspyd/pinde, så de bliver holdt sammen.
Fordel lidt feldsalat på en tallerken, læg de små tortilla-trekanter på, og læg en lille klat hjemmelavet aioli på.